برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

مطالبه وجه با رسید بانکی

۱۱:۰۳ - ۱۱ مهر ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 122

۱۱

مهر

مطالبه وجه با رسید بانکی یکی از روش‌های اثبات پرداخت یا تعهد پرداخت در امور حقوقی و بانکی است

در این روش فردی که مبلغی را به حساب دیگری واریز کرده ، می‌تواند با استفاده از رسید بانکی (یا رسید واریز وجه)، ادعای دریافت وجه خود یا اثبات پرداخت وجه را مطرح کند.

 در صورتی که پرداخت وجه به عنوان قرض، پیش پرداخت، یا هر نوع معامله‌ دیگری انجام شده باشد و طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند، فرد پرداخت‌کننده می‌تواند به استناد رسید بانکی، مطالبه وجه کند.

مراحل قانونی برای مطالبه وجه با رسید بانکی 

 

جمع آوری مدارک

اولین کاری که باید بکنید جمع‌آوری تمامی اسناد و مدارک مرتبط است. رسید بانکی به همراه هرگونه قراردادی که در خصوص پرداخت وجه وجود داشته باشد، می‌تواند در دادگاه به عنوان مدرک ارائه شود.

در مواردی هم که پرداخت به صورت اینترنتی یا کارت به کارت بوده، علاوه بر رسید بانکی، اطلاعات تراکنش‌ها نیز می‌تواند به عنوان مدرک ارائه شود.

 

ارسال اظهارنامه رسمی

پیش از طرح دعوا در دادگاه بهتر است یک اظهارنامه رسمی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال شود. این اظهارنامه به طرف مقابل اطلاع می‌دهد که شما قصد دارید وجه را مطالبه کنید و از او خواسته می‌شود که وجه را بازگرداند. با ورود به صفحه  سامانه  آنی مشاور می توانید به هر اظهارنامه ای که می خواهید به صورت آنلاین و در همان لحظه دسترسی پیدا کنید

 

طرح دعوای حقوقی

پس از ارسال اظهارنامه رسمی اگر طرف مقابل به اظهارنامه مزبور پاسخ ندهد یا وجه را پرداخت نکند، شما می‌توانید در دادگاه حقوقی "دعوای مطالبه وجه" مطرح کنید. و رسید بانکی را به عنوان سند اثباتی پرداخت در دادگاه ارائه نمایید.

پیش از طرح دعوا حتما از مشاوره حقوقی تخصصی در سامانه آنی مشاور بهره مند شوید و با آگاهی کامل از قوانین و راهکارهای قانونی اقدام کنید.

 

توجه داشته باشید که رسید بانکی به تنهایی به عنوان سند برای اثبات پرداخت کافی نمی باشد هرچند به عنوان یکی از دلایل و مدارک معتبر محسوب می شود اما برای محکم کاری بهتر است قرارداد یا توافقی هم داشته باشید که مشخص کند چرا وجه پرداخت شده است و مشخص شود که بر مبنای قرارداد یا توافق بوده که طرف مقابل به تعهدش عمل نکرده است.

پس مهمترین توصیه ما به شما اینست که هر معامله یا کار حقوقی که انجام می دهید حتما و لزوما توافقات خود را در قالب یک قرارداد بنویسید و امضا کنید مسلما در هر توافق شفاهی بعد ها ممکن است طرفی که توافق به ضررش تمام شده منکر همه چیز شود.

 

بررسی و صدور حکم دادگاه

در دعوای مطالبه وجه با رسید بانکی ، خواهان باید جهت استحقاق خود را با ارائه مدارک و شواهد کافی ثابت کند. مثلا با ارائه قرارداد قرض یا هر توافقنامه دیگری ثابت کند که مستحق دریافت وجه پرداختی می باشد.

دادگاه با بررسی مدارک موجود و رسید بانکی، در مورد صحت ادعای شما تصمیم‌گیری می‌کند. در صورتی که ادعای شما اثبات شود، دادگاه حکم به پرداخت وجه می‌دهد. در صورت عدم پرداخت داوطلبانه طلب ، شما می‌توانید از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام به وصول طلب خود کنید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره مطالبه وجه با رسید (فیش) بانکی

چنانچه خواهان دادخواست مطالبه وجه به دلیل قرض دادن آن به خوانده را مطرح می‌کند و مستند دعوای خود را یک فقره رسید (فیش) بانکی اعلام می‌کند، با توجه به این که عقد قرض، عملی حقوقی است که نیاز به اثبات دارد، آیا خواهان باید اثبات عقد قرض را نیز به صورت توأمان درخواست کند یا صرف مطالبه وجه کفایت می‌کند؟

در دعوای مطالبه وجه، خواهان هرچند باید جهت استحقاق خود را اثبات کند اما برای اثبات آن ملزم به طرح دعوای جداگانه نمی‌باشد. بر این اساس، در فرض سؤال که خواهان مدعی است مبلغی را به خوانده قرض داده و به رغم سپری شدن مدت قرض و رسیدن سررسید، خوانده از پرداخت وجه خودداری می‌کند، دادگاه با رسیدگی به ادله استنادی خواهان و لحاظ دفاعیات خوانده حسب مورد تصمیم مقتضی را اتخاذ می‌کند.

 

در این مورد برابر قانون موجبی برای الزام خواهان به طرح دعوای مستقل و یا توأمان دعوایی با عنوان اثبات قرض و امثال آن وجود ندارد.

در واقع خواهان برای اثبات استحقاق خود به مطالبه وجه علاوه بر ارائه رسید بانکی ، نیاز به اثبات قرض با ارائه قرارداد قرض یا سایر مدارک و شواهد خواهد داشت. و نیازی به طرح دعوای دیگری نیست.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

 

 

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب