آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره ترین وکلای ایران در سریع ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی مشاور تجربه خواهید کرد.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی

فرم درخواست خدمات تنظیم اظهارنامه مالیاتی

انتخاب مدارک

درخواست مجدد کد : {{ countdownService }}

مشاوره، جدا از این خدمات بوده و با این خدمات به شما مشاوره ای ارائه نمیشه

اظهارنامه مالیاتی

اظهار نامه مالیاتی به کارنامه مالی افراد حقوقی یا حقیقی گفته می‌شود و افراد شاغل در هر زمینه‌ای باید این فرم را هر ساله پر کنند و تحویل سازمان امور مالیاتی کشور بدهند. با اظهارنامه مالیاتی مشخص می‌شود که صاحبان مشاغل چه مقدار مالیات باید بپردازند. همچنین اظهار نامه مالیاتی شامل اطلاعات زیر است:

  • درآمد‌ها
  • هزینه‌ها
  • دارایی‌ها
  • بدهی‌ها
  • معافیت‌ها
  • درآمد مشمول مالیات و...

لازم به ذکر است که اظهارنامه مالیاتی را هم می‌توان به صورت خود اظهاری مالیاتی هم به صورتی که سازمان امور مالیاتی کشور در اختیار مودیان و مشمولین قرار می‌دهد، ارائه داد.

 

چه زمانی به ارائه اظهارنامه مالیاتی نیاز داریم؟

اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند در پایان هرسال مالی میزان سود و زیان، هزینه‌ها و… را به اداره مالیاتی اعلام کنند تا میزان مالیات پرداختی ‌آن‌ها تعیین شود. سال مالیاتی عبارت است از یک سال شمسی، که از اول فروردین شروع و در پایان اسفند آن سال خاتمه می‌یابد. در رابطه با اشخاص حقوقی که سال مالی آنها به موجب اساسنامه‌ با سال مالیاتی تطبیق نمی‌کند، سال مالی آن شرکت ملاک تعیین میزان مالیات است.

اظهارنامه‌ مالیاتی تا ۱۲ ماه پس از تسلیم آن به اداره دارایی، مشمول رسیدگی است و طبق ماده 156 قانون مالیات‌های مستقیم، ادارات دارایی مکلف هستند در این بازه زمانی، نسبت به بررسی اظهارنامه منطبق با مدارک و مستندات ارائه شده مودیان، اقدام نموده و برگه تشخیص صادر کنند. برای ابلاغ برگه تشخیص به مودیان نیز ۳ ماه فرصت وجود دارد. همچنین مودیان نیز می‌توانند در مهلت مقرر، نسبت به برگه تشخیص، اعتراض کرده تا اعتراض آنها در کمیسیون، بررسی شود.

 

چرا باید اظهارنامه مالیاتی بدهیم؟

مالیات سهمی است که به موجب اصل تعاون ملی و بر وفق مقررات، هر یک از ساکنین کشور موظف هستند به منظور تامین هزینه‌های عمومی و حفظ منافع اقتصادی یا سیاسی یا اجتماعی کشور از ثروت و درآمد خود، به دولت پرداخت کنند.

 

نکات لازم برای تنظیم هر نوع اظهارنامه مالیاتی

سیاست سازمان امور مالیاتی کشور در حال حاضر اخذ اظهارنامه به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری مودیان به واحد‌های مالیاتی است. ارسال اظهارنامه مالیاتی، مشروط به تکمیل مراحل زیر است:

  • مراجعه و ثبت نام در وب سایت  www.tax.gov.ir درصورتی که مودی مالیاتی قبلاً در این وب سایت ثبت نام نکرده باشد.
  • ثبت شماره اقتصادی و دریافت کد رهگیری
  •  تایید اطلاعات ثبت نام
  • دریافت و تکمیل اظهارنامه الکترونیک
  • ارسال اظهارنامه الکترونیک
  • دریافت و سپس پرداخت قبوض مالیاتی به صورت الکترونیک

 

 اگر اظهارنامه مالیاتی ندهیم چه می شود؟

عواقب و پیامدهای عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر شامل محرومیت از معافیت‌های مالیاتی و پرداخت جریمه معادل ۳۰ درصد کل مبلغ مالیات برای اشخاص حقوقی و ۱۰ درصد کل مبلغ مالیات برای اشخاص حقیقی است. همچنین عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی از سوی مودیان یک عمل غیر قابل بخشش محسوب می‌شود و جریمه‌های در نظر گرفته شده مشمول بخشودگی نیست. بنابراین اشخاص حقیقی و حقوقی جریمه شده، تحت هر شرایطی باید جرایم خود را بپردازند و معافیت‌های مالیاتی اشخاص حقوقی در صورت عدم تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی از بین می‌رود و قابل اجرا نیست.

اصلاح اظهارنامه مالیاتی

طبق ماده ۲۲۶  قانون مالیات‌های مستقیم، اگر اظهارنامه مالیاتی در زمان مقرر تسلیم شود، مودی می‌تواند در صورتی که در اظهارنامه نیاز به اصلاح داشته باشد، مراتب را ظرف ۳۰ روز از تاریخ انقضای مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه، اصلاح و به کارشناسان سازمان مالیاتی تسلیم کند.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی توسط وکیل

یکی از راه‌های قانونی اصلی برای احقاق حقوق افراد یک جامعه، پرداخت مالیات است. عواقب عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر شامل محرومیت از معافیت‌های مالیاتی و پرداخت جریمه معادل ۳۰ درصد کل مبلغ مالیات برای اشخاص حقوقی و ۱۰ درصد کل مبلغ مالیات برای اشخاص حقیقی است. این موضوع کاملا طبیعی است که همه افراد با روش‌های تنظیم و ارائه اظهارنامه آشنا نباشند. در چنین شرایطی بهترین گزینه استفاده از یک فرد متخصص برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی است زیرا اظهارنامه‌های مالیاتی دارای انواع مختلفی هستند و آشنایی با انواع مختلف این اظهارنامه‌ها برای هر فردی امکان پذیر نیست و شخصا نمی‌تواند این سند رسمی را بر اساس قوانین حقوقی تنظیم نماید همچنین. تنظیم اظهارنامه مالیاتی همانند دیگر اوراق قضایی دارای اصول و قواعدی است که تنها افراد متخصص مانند وکلا از آنها آگاهی دارند.

اگر شما نیز جز آن دسته از کسانی هستید که به دلیل مشغله زیاد، کمبود وقت دارید و می‌خواهید در کوتاهترین زمان ممکن اظهارنامه خود را آماده کنید، بهره‌گیری از یک وکیل با تجربه منطقی‌ترین انتخاب برای تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی شما است.

هزینه تنظیم اظهارنامه مالیاتی

گاهی اوقات اشخاص حقوقی یا حقیقی در رابطه با مساله هزینه تنظیم اظهارنامه مالیاتی دچار مشکلات و اختلافات حقوقی و قضایی می‌شوند. برای حل این مشکلات می توان از مشاوران مالیاتی متخصص در این حوزه کمک گرفت. مزایای دریافت مشاوره مالیاتی به دلیل تسلط کامل بر امور مالیاتی، آشنایی با تمامی بخشنامه ها و مصوبات، وقت شناس و... در زمینه راهنمایی و مشاوره مودیان بر کسی پوشیده نیست.

نکته قابل توجه در رابطه با دریافت مشاوره مالیاتی این است که باید موسسه ای که برای این منظورانتخاب می‌شود دارای ویژگی‌های مشخصی باشد. اول اینکه سابقه و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد، چرا که این موسسه علاوه بر تسلط بر قوانین مالیاتی می‌بایست بر بخشنامه های صادره نیز اشراف کامل داشته باشد تا بتوانند بهترین راهکار را در جهت حفظ منافع و جلوگیری از ورود خسارت به مودی انتخاب کند. دوم اینکه موسسه باید به روز باشد و با استراتژی های جدید مالی آشنا باشد تا متناسب با نقشه راه شرکت نسبت به تنظیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نماید. موسسه آنی مشاور با دارا بودن تمام شرایط فوق آماده ارائه کلیه خدمات مالی و مالیاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی است.

انواع اظهارنامه مالیاتی

  1. اظهارنامه مالیات بر حقوق
  2. اظهارنامه مالیات بر عملکرد (اشخاص حقیقی و حقوقی)
  3. اظهارنامه مالیات بر ارث
  4. اظهارنامه مالیات بر املاک
  5. اظهارنامه انحلال شرکت
  6. اظهارنامه حبس، نذر و وقف
  7. اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

برگ تشخیص مالیات

کلیه

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب