کمیسیون ماده 100 شهرداری یکی از بحث انگیزترین بخشهای دریافت مجوزهای ساخت و ساز شهری است.
معرفی کمسیون ماده 100 شهرداری
بر طبق ماده 100 قانون شهرداری وظایف مشخصی برای شهروندان جهت ساخت املاک و مستغلات و طی مراحل قانونی و وظایف نهاد شهرداری بر این ساخت و سازها در نظر گرفته شده است. در قانون ماده 100 شهرداریها این وظایف به شرح زیر تعریف شده است:
«مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر و یا حریم آن، باید پیش از هر اقدام عمرانی و یا تفکیک اراضی و شروع ساختمانسازی از شهرداری منطقه خود پروانه لازم را اخذ نمایند. شهرداری میتواند از عملیاتهای ساختمانی بدون پروانه و یا مخالف با مفاد پروانه اخذ شده، به وسیله مأمورین خود اعم از اینکه ساختمان در زمین محصور و یا غیر محصور واقع شده باشد جلوگیری کند».
نص قانون بسیار صریح و واضح است و به خوبی مراحل اداری لازم و نیز وظایف شهروندان و شهرداریها و نحوه رسیدگی به تخلفات را تعیین کرده است.
اما اگر مالکی بنا به هر دلیل نسبت به اصول این قانون تعدی داشته باشد و تخلفی را مرتکب شود چه کاری باید انجام دهد؟
مواردی که در کمسیون ماده 100 شهرداری تخلف محسوب میشود
تخلفات شهروندان در زمینه ساخت و ساز میتواند در چند گروه زیر قرار گیرد:
• تخلفات ساختمانی (مانند تغییر نقشه ساخت، ایجاد ابنیه غیر مجاز و یا سایر تغییرات مشابه)
• تخلفات مرتبط به تغییر کاربری که در پروانه ساختمان به آن اشاره شده است (مانند تغییر کاربری مسکونی به تجاری و یا برعکس)
• تخلفات مربوط به تجاوز به معابر (مانند دست اندازی به حریم کوچه و پیاده رو).
هر ناحیه شهرداری مسئول رسیدگی به سایر تخلفات ساختمانی است که بر طبق ماده 100 بر عهده شهرداریها گذاشته شده است.
لایحه دفاعیه کمیسیون های شهرداری
بعد از احراز تخلف توسط عوامل نظارتی شهرداری، مالک ساختمان در حال ساخت جهت ارائه توضیحات به شهرداری فراخوانده میشود در مرحله بدوی فرد باید برای تخلف ایجاد شده توضیحات قانع کننده ارائه دهد یا آنکه تخلف بروز کرده را مرتفع کند. برای مثال استفاده از حریم کوچه برای ساخت و ساز و یا تغییر بدوی در نقشه یا تغییر کاربری در ابتدای کار از تخلفات معمول است.
در صورتی که ساختمان به صورت کامل ساخته شده باشد و یا عامل تخلف غیرقابل اصلاح باشد پرونده تخلف از سوی مسئولین شهرداری به کمیسیون ماده 100 ارسال میشود تا درباره تخلف ایجاد شده تصمیمگیری شود. در این زمان مالک ساختمان باید نسبت به تخلفات بروز کرده و علت آنها به کمیسیون توضیحات قانع کنندهای را در قالب یک لایحه ارائه کند. در صورت قابل قبول بودن توضیحات لایحه دفاعیه (اغلب با نظر کارشناسان مورد اعتماد کمیسیون) رأی به ادامه کار و دریافت پروانه ساخت داده میشود در غیر این صورت رأی به تخریب بنا و یا سایر اقدامات قانونی داده میشود.
نگارش لایحه دفاعیه شهرداری
بعد از بروز تخلفات یاد شده توسط شهروندان و کشف تخلف توسط شهرداری، پرونده ساختمان مورد نظر به کمیسیون ماده 100 ارسال میشود. در اینجا شهروندان باید نسبت به تنظیم لایحه دفاعیه در کمیسیون ماده 100 اقدام کنند.چه بسا با تنظیم یک لایحه دفاعیه اصولی بتوان رای کمسیون را به نفع خود تمام کرد.
برای تنظیم لایحه دفاعیه در کمیسیون ماده 100 رعایت نکات حقوقی مهمی ضرورت دارد از جمله اطلاع از مراحل ابطال تمبر مالیاتی ، نحوه نگارش لایحه ، درج اطلاعات خاصی درباره ساختمان ، نحوه دریافت پروانه یا علت عدم دریافت آن ، اطلاعات مالی و مدارک و تصاویر لازم جهت پیوست به لایحه ... که اطلاع از موارد مذکور نیازمند دریافت یک مشاوره حقوقی تخصصی است تنظیم لایحه دفاعیه شهرداری توسط یک وکیل متخصص در دعاوی مربوط به کمیسیون ماده 100 قطعا منجر به حفظ حقوق شما خواهد شد.
پس از ارائه لایحه دفاعیه به کمیسیون ، لایحه شما در کارتابل این کمیسیون ثبت میشود و بسته به تراکم پروندهها و جلسات کاری، زمان مشخصی برای رسیدگی به این لایحه به شما اعلام میشود. در اینجا شما با دو روند کاری مواجه میشوید:
1- کمیسیون ماده 100 شهرداری شما را بری از تخلف تشخیص داده و یا آنکه ادامه کار را مشروط به پرداخت جریمه و یا اصلاح پروانه می کند و سپس به شما اجازه ساخت و ساز و دریافت پایان ساخت را میدهد.
2- کمیسیون ماده 100 شما را متخلف محسوب میکند و حکم به تخریب ساختمان و یا رفع مورد تخلف میدهد و شرایط ادامه کار را منوط به آن و یا اجرای سایر احکام میکند. در این زمان فرد خاطی باید در ظرف مدت مشخص شده در جوابیه کمیسیون نسبت به اصلاح ساختمان و یا موارد تخلف و اجرای احکام اقدام کند. در غیر این صورت کمیسیون نسبت به ارجاع پرونده تخلف به بخش اجرای احکام و سایر دستگاههای ذیربط قضائی اقدام خواهد کرد.
چه زمانی به خدمات تنظیم لایحه شهرداری آنی مشاور نیاز پیدا می کنید
معمولاً در موارد زیر نیاز به تنظیم لایحه شهرداری برای پرونده خود خواهید داشت:
هنگامی که پرونده شما در کمیسیون ماده صد یا کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری مطرح باشد
هنگامی که پرونده شما در مرجع داوری در معاملات شهرداری مطرح باشد
هنگامی که پرونده شما در دیوان عدالت اداری مطرح باشد
هنگامی که پرونده شما در سازمان بازرسی کل کشور مطرح باشد
هزینه خدمات تنظیم لایحه شهرداری آنی مشاور
هزینه تنظیم لایحه شهرداری بستگی دارد به اینکه پرونده شما در کدام یک از مراحل و مراجعی که بیان شد مطرح باشد همچنین هزینه تنظیم لایحه شهرداری برای شما بستگی دارد به اینکه حجم پرونده و مسائل و موضوعات مرتبط با آن چقدر باشد. در هر صورت پس از آنکه درخواست خود برای تنظیم لایحه شهرداری را به آنی مشاور اعلام نمودید آنی مشاور درباره جزئیات و مدارک مرتبط با درخواست شما بررسی لازم را انجام میدهد و هزینه تنظیم لایحه شهرداری را به شما اعلام می نماید.
پرسش های پرتکرار خدمات تنظیم اظهارنامه مالیاتی
_ عواقب عدم تنظیم لایحه دفاعیه شهرداری توسط وکیل چیست؟
+ محکومیت به پرداخت جریمه های سنگین ، اصلاح پروانه ساختمانی ، تخریب ساختمان
_ شخصا می توانیم لایحه دفاعیه شهرداری تنظیم کنیم؟
+ خیر . تنظیم لایحه دفاعیه شهرداری یک اقدام حقوقی مهم است که نیا به تخصص و دانش حقوقی یک وکیل متخصص در دعاوی مربوط به کمیسیون ماده 100 را دارد.
_ با چه تخلفاتی در کمسیون ماده 100 برخورد شدیدی می شود؟
+ تخلفاتی مثل تغییر کامل کاربری ملک، تعرض به حریم معابر و یا ساخت و سازهای نا ایمن.
_ چگونه میتوانیم تنظیم لایحه دفاعیه برای کمیسیون شهرداری را به آنی مشاور سفارش دهیم ؟
+ در صفحه خانه آنی مشاور از قسمت خدمات آنی مشاور و انتخاب گزینه تنظیم لایحه شهرداری در فیلد انتخاب نوع خدمات و همچنین با تماس با شماره تلفن های آنی مشاور می توانید علاوه بر دریافت مشاوره ، اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت آنلاین سفارش دهید.
نظرات (0)
فرم نظر