برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

مسایل حقوقی سرمایه‌گذاری و همکاری در واردات کالا

۲۲:۵۷ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 75

۲۸

مهر

واردات کالا عبارت است از خرید کالا یا خدمات از یک کشور و رساندن آن‌ها به‌ بازارهای داخلی کشوری دیگر به وسیله سیستم‌های حمل‌ونقل

تعریف واردات کالا

به کالاهای ورودی که در یک کشور تولید و فراهم می شوند و سپس به کشورهای دیگر وارد می شوند کالاهای وارداتی گفته می شود.

معمولا واردات زمانی انجام می شود که امکان تهیه یا تولید کالایی خاص در یک کشور وجود نداشته باشد یا انجام آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد به همین دلیل کشورها برای برآوردن نیازهای مردم خود برای چنین کالاهایی به واردات متکی هستند.

 

نکاتی که واردکنندگان کالا باید بدانند

  1. واردکنندگان کالا یا بازرگانان موظفند از قوانین و مقررات گمرکی ، مالیاتی ، بیمه ای و سایر مقررات داخلی مربوط به واردات آگاه باشند و در این زمینه به روز بمانند.
  2. بازرگانان با آگاهی از مقررات واردات می توانند فعالیت خود را مطابق با قوانین داخلی و خارجی انجام داده و از پرداخت جریمه و خسارت و یا دعاوی تجارت بین‌المللی دور باشند.
  3. هر شخص حقیقی یا حقوقی که آگاهی کافی از قوانین و مقرارت بازرگانی ، گمرکی ، مالیاتی ، ثبت سفارش ، ترخیص کالا و...داشته باشد می تواند به واردات مستقیم کالا بپردازد البته در اغلب کشور ها علاوه بر دانش و تجربه تجارت، واردات کالا تحت شرایط خاصی امکانپذیر است مانند ثبت شرکت تجاری ، دریافت کارت بازرگانی ، سرمایه‌گذاری ، رعایت شرایط خاص سفارش کالا و ترخیص کالا.

 

برای آشنایی با قانون و مقررات امور گمرکی ، ترخیص کالا و تمامی تشریفات واردات کالا می توانید با مشاوران متخصص و وکلای آنی مشاور مشاوره حقوقی داشته باشید و درباره مسایل حقوقی سرمایه‌گذاری و همکاری در واردات کالا اطلاعات لازم را کسب کنید.

 

به طور کلی برای شروع این کسب و کار ، اطلاع از لیست کالاهای مجاز و سودآور برای واردات، انتخاب کشور مبدا و شرایط تجارت آن ، بازرسی جهت اطمینان از اصالت کالا، حواله پول، انتخاب روش ارسال بار (هوایی-دریایی-زمینی) و سایر مراحل واردات کالا به کشور، مشاوره با یک شخص حقوقی متخصص لازم است.

 

نکاتی درباره سرمایه گذاری در واردات کالا

علاوه بر آگاهی از مسائل حقوقی واردات کالا ، برای شروع این کسب و کار ، سرمایه اولیه شرط اصلی است.

مقدار سرمایه اولیه با توجه به کالایی که قصد وارد کردن آن را دارید متفاوت است و باید دقت کنید که سرمایه تنها برای خرید کالا نیست بلکه برای وارد کردن کالا به کشور مانند هزینه حمل و نقل ، هزینه گمرک، هزینه انبارداری ، هزینه ترخیص کالا و ... نیز نیاز می باشد.

 

در ادامه نوشتار سایر مسایل حقوقی مرتبط با سرمایه‌گذاری و همکاری در واردات کالا را بیان می کنیم.

 

مسایل حقوقی مرتبط با سرمایه‌گذاری و همکاری در واردات کالا

قراردادهای تجاری بین‌المللی

نحوه تنظیم قراردادهای تجاری و قید شرایط پرداخت ، زمان‌بندی و ارز مورد استفاده در معامله اهمیت زیادی دارد. امروزه برای کاهش خطر عدم پرداخت در تجارت بین‌المللی از ابزارهایی مانند LC (اعتبار اسنادی) استفاده می‌شود که شناخت این ابزار برای طرفین ضروری است.

 

حقوق و تعهدات طرفین قرارداد تجاری

در قراردادهای تجاری باید وظایف و تعهدات هر یک از طرفین دقیقا مشخص شود مواردی مانند تحویل کالا، شرایط ضمانت و نحوه حل اختلاف و...

 

قانون حاکم و مرجع حل اختلاف

تعیین قانون حاکم بر قرارداد و اینکه در صورت بروز اختلاف موضوع در چه دادگاهی یا از طریق چه مرجعی حل شود بسیار مهم است . درج شرط داوری در قراردادهای تجاری بین‌المللی بسیار توصیه می شود.

 

مجوزها و قوانین واردات

مجوزهای واردات با توجه به کشور واردکننده و نوع کالا ممکن است متفاوت باشد. مسلما عدم اخذ مجوزهای لازم منجر به توقیف کالا و مشکلات حقوقی می شود. پس اخذ آنها ضرورت دارد.

 

استانداردهای وارداتی

معمولا همه کشورها استانداردهایی مثل استانداردهای ایمنی، بهداشتی و زیست‌محیطی برای کالاهای وارداتی تعیین می کنند که واردکننده باید آن‌ها را رعایت کند.

 

مسایل گمرکی

برای واردات کالا باید تعرفه‌ها و عوارض گمرکی تعیین شده ای را پرداخت کرد. به عبارتی دیگر مهمترین مجوز ورود کالا به کشور همین پرداخت عوارض گمرکی است.

 

مسائل مالیاتی

علاوه بر عوارض گمرکی، بسیاری از کشورها مالیات بر ارزش افزوده (VAT) یا مالیات‌های دیگر بر واردات کالا اعمال می‌کنند. پس قبل از اقدام برای واردات کالا لازم است علاوه بر مسایل مذکور از نحوه محاسبه و پرداخت این مالیات‌ها نیز آگاهی داشته باشید. و در محاسبات مالی خود تمامی این هزینه ها را در نظر بگیرید.

 

مالکیت فکری

اگر کالای وارداتی شما شامل حقوق مالکیت فکری باشد (مانند اختراع یا علامت تجاری) باید مطمئن شوید که این حقوق در کشور مقصد رعایت می‌شود مسلما نقض این حقوق می‌تواند به دعاوی حقوقی منجر شود.

 

ثبت علائم تجاری

کسانی که می خواهند کالاها را با برند خاصی وارد کنند باید اقدام به ثبت علامت تجاری در کشور مقصد نمایند.

 

بیمه

بیمه حمل و نقل:

بیمه کردن کالاهای وارداتی در تمام مراحل واردات در مقابل خسارات احتمالی حین حمل و نقل بسیار مهم است.

بیمه تجاری:

در برخی موارد ممکن است حتی نیاز به بیمه‌های مرتبط با خطرات تجاری مانند نوسانات ارزی، تغییرات سیاسی یا اقتصادی نیز باشد.

 

مسائل کارگری و استخدام

استخدام نیروی کار باید بر اساس قوانین کار کشور مربوطه انجام شود مثلا قراردادهای کار، دستمزدها، ساعات کاری و حقوق و مزایای کارگران باید طبق قانون کشور مزبور انجام شود.

 

مقررات ضد پولشویی و تحریم‌ها

در سرمایه‌گذاری بین‌المللی لازم است مقررات ضد پولشویی و تحریم‌های بین‌المللی رعایت شود.

تخلف از این قوانین ممکن است منجر به جریمه‌های سنگین یا ممنوعیت‌های تجاری شود.

 

رعایت این مسائل حقوقی برای پیشرفت کسب و کار و موفقیت در سرمایه‌گذاری و واردات کالا از اهمیت بالایی برخوردار است. مشاوره با وکلای متخصص در حوزه تجارت بین‌المللی و گمرکی آنی مشاور می‌تواند راهکارهایی نو و ایده هایی بکر برای شما رقم بزند و به کاهش خطرات ناشی از کار کمک کند.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 
http://animoshaver.ir

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب