برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

حق رد معامله وکیل و اعلام بطلان آن توسط موکل

۱۶:۳۶ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 383

۲۶

اردیبهشت

رعایت غبطه و مصلحت موکل توسط وکیل به قدری اهمیت دارد که بدون احراز این مورد اقدامات وکیل معتبر نبوده و موکل می تواند چنین معاملاتی را رد نماید

برابر ماده ۶۵۶ قانون مدنی وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین (موکل ) طرف دیگر (وکیل) را برای انجام امری نایب خود می نماید. در این رابطه وکیل و موکل در برابر هم مکلف به رعایت اصول و قواعد خاصی هستند مثلا یک وکیل در انجام امور وکالتی علاوه بر دانش حقوقی باید از اخلاق حرفه ای ، قدرت تحلیل ، تدبیر ، سازماندهی و مدیریت اوضاع و شرایط موجود را داشته باشد و در هر حال از انجام کاری که به ضرر موکل خود باشد خودداری نماید.

 

رعایت غبطه و مصلحت موکل توسط وکیل به قدری اهمیت دارد که بدون احراز این مورد اقدامات وکیل معتبر نبوده و موکل می تواند چنین معاملاتی را رد نماید.

 

با توجه به حقوقی که هر یک از وکیل و موکل از نظر قانون از آن برخوردار هستند وکیل و موکل ملزم به رعایت آنها می باشند مثلا وکیل قانونا مستحق دریافت حق الوکاله است و موکل باید آن را پرداخت کند یا وکیل ملزم به رعایت مصلحت موکل است و اگر اقدامی بر خلاف مصلحت موکل و به ضرر او انجام دهد عملش قانونی و معتبر نخواهد بود و به عبارتی هر اقدام حقوقی که از حدود اذن موکل خارج باشد در حکم معامله فضولی بوده و نیاز به تنفیذ موکل دارد و در صورت رد معامله توسط موکل، معامله مزبور قابلیت ابطال خواهد داشت.

 

البته در جایی که وکیل در حدود متعارف و اذن رفتار کرده اما بنا به دلایلی با این وجود معامله به مصلحت موکل تمام نشده باشد باید این معامله را نافذ شمرد زیرا در وکالت ، تعهد وکیل تعهد به وسیله است و این معامله هم در حدود اذن انجام شده و فضولی نمی باشد.

 

 اما در جایی که وکیل به عمد مصلحت موکل را نادیده بگیرد، عمل حقوقی فضولی بوده موکل می تواند بطلان آن را اعلام کند.

 

با توجه به اختلاف نظری که در آرای دادگاه ها وجود داشت در مورد این موضوع دیوان عالی کشور رای وحدت رویه ای را صادر کرده است که در این بخش بیان می کنیم.

رای وحدت رویه جدید (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)

در صورت احراز عدم رعایت غبطه و مصلحت موکل (موضوع ماده ۶۶۷ قانون مدنی)، وی حق رد معامله وکیل و درخواست اعلام بطلان معامله را دارد.

 

ماده ۶۶۷ قانون مدنی:

وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا برحسب قرائن و عرف و عادت داخل اختیار اوست تجاوز نکند.

 

 

شما عزیزان می‌توانید برای انجام وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ،تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 تماس حاصل فرمایید. همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق لینک زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب