۳۰
مهر
لازمه هر معامله رسمی و قانونی نوشتن قرارداد و مکتوب کردن توافقات و تعهدات طرفین معامله است برای خرید و فروش خودرو هم باید یک قرارداد رسمی و کتبی تنظیم شود
یکی از معاملات رایجی که بیشتر مردم انجام می دهند خرید و فروش خودرو است در ظاهر شاید چنین به نظر برسد که این معامله پیچیدگی خاصی ندارد و هر کس بدون داشتن تخصص و تجربه در این کار می تواند خودرو بفروشد یا بخرد.
اما باید توجه داشته باشید که در خرید و فروش خودرو اگر نکات حقوقی خاصی را رعایت نکنید ممکن است با مشکلات جدی و ضررو زیان مالی سنگینی مواجه شوید.
در ادامه نوشتار به مهمترین نکات حقوقی و کاربردی در معاملات خودرو می پردازیم.
چند نکته حقوقی درباره خرید و فروش خودرو
بررسی وضعیت فنی خودرو
خریدار می تواند پیش از معامله ، خودرو را به مراکز کارشناسی خودرو ببرد و وضعیت آن را از نظر فنی بررسی کند معمولا با در نظر گرفتن نظر کارشناسی قیمت خودرو بالا و پایین می شود چون در این مراکز نقص فنی خودرو و تصادفات قبلی آن مشخص می شود. این مرحله پیش از معامله مهمترین اقدامی است که خریدار باید انجام دهد تا از بروز اختلافات بعدی در مورد وضعیت خودرو جلوگیری شود.
بررسی اسناد مالکیت
پیش از انجام معامله و امضای قرارداد باید اسناد مالکیت فروشنده بررسی شود. مندرجات کارت خودرو و سند مالکیت باید دقیق بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که فروشنده مالک قانونی خودرو است. همچنین وضعیت بیمه و کارت سوخت هم باید مشخص شود.
استعلام وضعیت ثبتی خودرو
برای اطمینان از اینکه خودرو توقیفی ، ممنوعالمعامله یا دارای جرایم رانندگی سنگین نیست باید وضعیت ثبتی خودرو را از پلیس راهور یا سامانههای مربوطه استعلام کرد.
پرداخت مالیات و عوارض خودرو
پرداخت عوارض و مالیات خودرو تا زمان انتقال سند بر عهده فروشنده است و رسید آنها باید به خریدار داده شود.
تنظیم قرارداد رسمی
لازمه هر معامله رسمی و قانونی نوشتن قرارداد و مکتوب کردن توافقات و تعهدات طرفین معامله است. برای خرید و فروش خودرو هم باید یک قرارداد رسمی و کتبی تنظیم شود در تنظیم این قرارداد باید اطلاعات کاملی از جمله مشخصات خودرو (مدل، رنگ، شماره شاسی و موتور) ، مشخصات فروشنده و خریدار ، مبلغ معامله ، و شرایط معامله و تعهدات هر یک از طرفین نوشته شود. قرارداد باید توسط یک شخص حقوقی متخصص و دارای صلاحیت لازم و طبق قوانین و مقررات مربوطه تنظیم شود.
انتقال مالکیت در دفترخانه
اصولاً انتقال مالکیت خودرو باید در دفترخانه اسناد رسمی و با حضور طرفین انجام شود. اگر توافقی غیر از این صورت گرفته باشد ممکن است مشکلات حقوقی در پی داشته باشد.
تعویض پلاک خودرو
پس از امضای قرارداد خرید و فروش خودرو و انتقال سند در دفترخانه ، معمولا خریدار با وکالتی که فروشنده بابت تعویض پلاک داده است به مراکز تعویض پلاک مراجعه و پلاک خودرو را به نام خود ثبت می نماید. با تعویض پلاک بنام خریدار جدید ، مسئولیتهای قانونی و مالی خودرو به خریدار منتقل می شود.
شما به عنوان خریدار و فروشنده خودرو با رعایت این نکات میتوانید از بروز مشکلات قانونی در خرید و فروش خودرو جلوگیری کنید توصیه می کنیم پیش از هر معامله ای برای آگاهی از حقوق قانونی خود و جلوگیری از ورود ضررهای مالی سنگین بخصوص در مورد تنظیم قرارداد از راهنمایی های وکلا و مشاوران حقوقی برخوردار شوید.
شما عزیزان میتوانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.
همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم میباشد.
صفحه اجتماعی
نظرات (0)
فرم نظر