برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

نکاتی درباره ضمانت پرداخت وجه چک

۱۸:۴۸ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 219

۰۷

مرداد

ضامن در قبال چک‌ یا چک های صادرشده قبول می‌کند که در صورت عدم پرداخت چک یا عدم بازپرداخت وام توسط فرد  مسئولیت این پرداخت را بپذیرد پس اگر موضوع ضمانت تحقق پیدا کند یعنی دارنده چک نتواند وجه چک را وصول کند دارنده چک می‌تواند از ضامن شکایت کرده و به استناد ضمانتی که کرده وجه چک را از او مطالبه نماید

ضامن شدن یک مسئولیت‌  مالی برای ضامن است. با توجه به بروز مشکلات مالی و حقوقی مهمی که ممکن است از عدم وصول وجه چک برای دارنده چک به وجود بیاید به طور کلی بانک‌ها و مؤسسات مالی و حتی اشخاص عادی ، به منظور تضمین مبالغ مالی یا خدماتی که به یک شخص ارائه می‌دهند، از او درخواست می کنند علاوه بر صدور چک ، برای ضمانت پرداخت وجه چک ضامن معرفی کنند.

که با توجه به مبلغ چک بعضی مواقع یک ضامن و بعضی مواقع دو ضامن برای کسب اعتبار بیشتر درخواست می شود و ارائه خدمات یا تسهیلات یا وام مزبور موکول به ضمانت می گردد.

بنابراین ضامن در قبال چک‌ یا چک های صادرشده قبول می‌کند که در صورت عدم پرداخت چک یا عدم بازپرداخت وام توسط فرد ، مسئولیت این پرداخت را بپذیرد. پس اگر موضوع ضمانت تحقق پیدا کند یعنی دارنده چک نتواند وجه چک را وصول کند می‌تواند از ضامن شکایت کرده و به استناد ضمانتی که کرده وجه چک را از او مطالبه نماید.

 

روش های ضمانت پرداخت وجه چک

ضامن می تواند با امضای پشت برگه چک یا امضای برگه دیگری جدا از چک یا حتی بصورت شفاهی و در حضور شهود و گواهان ، پرداخت وجه چک را ضمانت کند.

توجه داشته باشید پرداخت وجه چک‌های صیادی را نیز می‌توان ضمانت نمود همچنین ضامن فقط نسبت به شخصی که از او ضمانت کرده ، ضامن قلمداد می‌شود و نسبت به سایر دارندگان یا ظهرنویسان یا صادرکنندگان چک ، مسئول پرداخت وجه چک نیست.

 

چه کسی می تواند پرداخت وجه چک را ضمانت کند؟

هر شخصی می‌تواند پرداخت وجه چک صادره از سوی اشخاص دیگر را ضمانت کند بجز اشخاص ورشکسته و محجور که قانونا نمی‌توانند پرداخت وجه چک دیگران را ضمانت کنند.

 

آثار فوت ضامن بر مسئولیت حاصل از ضمانت

ضمانت پرداخت وجه چک یک مسئولیت و تعهد مالی است و با فوت ضامن و حتی با فوت شخصی که از او ضمانت شده است از بین نمی‌رود. در صورت عدم پرداخت وجه چک توسط صادرکننده یا وراث او ، ضامن یا وراث او از اموال ضامن باید وجه چک را پرداخت کنند.

 

مرجع رسیدگی به شکایت از ضامن چک

وقتی چک توسط دارنده برگشت می‌خورد یعنی موجودی در حساب صادرکننده چک کافی نبوده یا به هر دلیلی امکان نقد شدن چک وجود نداشته، با توجه به مسئولیت تضامنی بین صادر کننده چک و ضامن ، دارنده چک می تواند به هر کدام که بخواهد مراجعه کند.

علیه ضامن چک نمی توان شکایت کیفری طرح کرد تنها می توان دعوای حقوقی علیه ضامن مطرح نمود. برای شکایت از ضامن چک به این مراجع قضایی می توان مراجعه کرد:

۱- دادگاه حقوقی

 برای مطالبه وجه چک از ضامن ، باید به دادگاه‌ حقوقی محل اقامت خوانده، محل صدور چک یا محل برگشت چک مراجعه کنید.

۲- شورای حل اختلاف

در صورتی که مبلغ مطالبه وجه چک از ضامن تا ۲۰ میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی دارد.

 

 

البته رعایت مواعد قانونی طرح دعوا علیه ضامن چک ضروری است اگر خارج از مهلت قانونی باشد دعوا ساقط خواهد شد پس بهتر است در اولین فرصت با دریافت مشاوره حقوقی چک ، از وکلای آنی مشاور از تمامی قوانین مربوط به چک و ضمانت از چک و راه های وصول وجه چک در مراجع قضایی و مهلت های قانونی آن و به طور کلی شکایت از شخصی که ضمانت پرداخت وجه چک را کرده ، نحوه تنظیم دادخواست و... حقوق خود را تضمین کنید.

 

لازم به ذکر است که شکایت ضامن چک از صاحب چک  به‌ منظور احقاق حقوق خود امکان پذیر است پس اگر به عنوان ضامن چک متحمل ضرر شده‌اید ، می توانید پس از دریافت مشاوره از مشاوران و وکلای آنی مشاور و آگاهی از راهکارهای قانونی مطالبه حقوق خود ، از صاحب چک شکایت کنید.

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب