برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

مسئولیت شرکا در شرکت های سهامی و تضامنی

۱۶:۳۰ - ۰۶ فروردین ۱۴۰۴

  • 0
  • 0
  • 17

۰۶

فروردین

 

انواع شرکت های تجاری در قانون تجارت هر کدام ویژگی های منحصر به فردی نسبت به هم دارند که به شرکتهای سرمایه و اشخاص تقسیم می شوند

 

در شرکت‌های سهامی (سرمایه) و شرکت‌های تضامنی (شخص) ، مسئولیت شرکا تفاوت‌های اساسی دارد. در ادامه نوشتار به بررسی مسئولیت شرکا در شرکت های سهامی و تضامنی و تفاوت‌های آنها می‌پردازیم:

۱. مسئولیت شرکا در شرکت‌های سهامی

شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت هر سهامدار محدود به میزان سهام او است.

شرکت‌های سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می‌شوند، اما مسئولیت شرکا در هر دو آن‌ها یکسان است:

 

محدود بودن مسئولیت شرکا:

مسئولیت هر سهامدار به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت سهامی گذاشته است.

 

عدم مسئولیت در قبال بدهی‌های شرکت:

اگر شرکت ورشکسته شود یا بدهی داشته باشد، طلبکاران نمی‌توانند از اموال شخصی سهامداران طلب خود را وصول کنند و تنها می توانند از اموال شرکت مطالبه نمایند.

 

۲. مسئولیت شرکا در شرکت‌های تضامنی

شرکت تضامنی یکی از انواع شرکت‌های اشخاص است که اعتبار شرکا نقش اساسی در آن دارد. در این شرکت، هر شریک به تنهایی در برابر تمامی بدهی‌های شرکت مسئول است.

 

مسئولیت نامحدود شرکا:

هر شریک در شرکت تضامنی نه‌ تنها مسئول بدهی‌های شرکت به میزان سرمایه خود است، بلکه به‌صورت تضامنی و نامحدود در برابر طلبکاران هم مسئولیت دارد.

 

امکان مطالبه بدهی از اموال شخصی شرکا:

اگر شرکت بدهی داشته باشد و دارایی آن برای پرداخت بدهی‌ها کافی نباشد، طلبکاران می‌توانند برای وصول مطالبات خود به اموال شخصی هر یک از شرکا مراجعه کنند.

به طور کلی ریسک سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تضامنی بالاست.

نتیجه‌گیری

توصیه ما اینست که اگر به عنوان یکی از شرکا بخواهید مسئولیت خود را محدود به میزان سرمایه خود کنید، شرکت سهامی انتخاب مناسبی است.

اما اگر تمایل دارید شرکتی ایجاد کنید که بر اساس اعتبار شخصی شرکا فعالیت کند، شرکت تضامنی گزینه‌ای مناسب خواهد بود، هرچند که با مسئولیت نامحدود شرکا همراه باشد.

 

بنابراین هر شریک در شرکت تضامنی به‌طور نامحدود و مشترک در قبال بدهی‌های شرکت مسئول استو اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهی‌ها کافی نباشد، طلبکاران می‌توانند برای وصول مطالبات خود، به دارایی شخصی هر یک از شرکا مراجعه کنند.

 
شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب