۳۰
بهمن
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی مردم به اینترنت مفهوم دورکاری یا کار ریموت به یکی از شیوههای کارآمد و پرطرفدار در دنیای کسب و کار تبدیل شده است
در قراردادهای دورکاری کارمند یا پیمانکار از راه دور یعنی خارج از محیط اداری کارفرما کار میکند. این نوع قراردادها از نظر حقوقی دارای ویژگیها و الزامات خاصی هستند که باید برای جلوگیری از مشکلات قانونی مورد توجه قرار بگیرند. در این نوشتار به بررسی آنها می پردازیم.
مقدمه
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی مردم به اینترنت مفهوم دورکاری یا کار ریموت به یکی از شیوههای کارآمد و پرطرفدار در دنیای کسب و کار تبدیل شده است.
به طور کلی هر قرارداد دورکاری در چارچوب قانون کار و تجارت هر کشوری تنظیم میشود. انواع قرارداد های دورکاری را در این بخش معرفی می کنیم.
انواع قرارداد دورکاری
قرارداد کارمندی
در این نوع قرارداد تمامی حقوق و مزایای کارمند مانند حقوق و مزایای یک کارمند حضوری است. به عنوان مثال کارفرما موظف به پرداخت بیمه ، مالیاتهای مربوطه و... می باشد.
و مهمتر این که کارمند تحت پوشش قانون کار کشور قرار دارد.
قرارداد پیمانکاری مستقل یا پیمانی
فرد بهعنوان پیمانکار مستقل کار میکند بیمه و مالیات به عهده خود فرد است و انعطافپذیری بیشتری در شرایط کار وجود دارد.
ارکان قرارداد دورکاری
موقع تنظیم قرارداد دورکاری دقت کنید که تمام نکات حقوقی و ارکان قرارداد را رعایت کنید و با آگاهی کامل از تکالیف و حقوق قانونی خود و رعایت شرایط صحت معامله قرارداد را امضا کنید .
الف. مشخصات طرفین
نام و اطلاعات هویتی کارفرما و کارمند یا پیمانکار
و آدرسهای قانونی طرفین ، آدرس محل سکونت و محل کار باید در قرارداد نوشته شود.
ب. تعیین وظایف و محدوده و اصول کار
وظایف کارمند یا پیمانکار ، استانداردهای عملکرد ، میزان ساعات کار و نحوه نظارت ، تعیین ساعات کار، ،نحوه گزارشدهی ، نحوه نظارت بر عملکرد ،دستمزد و مزایا ، میزان حقوق یا حقالزحمه و نحوه پرداخت (ماهیانه، پروژهای، ساعتی) ، پرداخت مزایای اضافی مانند بیمه، مرخصی و پاداش باید مشخص شود.
پ. محرمانگی اطلاعات و مالکیت فکری
کارمند یا پیمانکار به حفظ محرمانگی دادهها ، تعیین مالکیت حقوقی تولیدات فکری و محتوای کاری ملزم می شود.
شیوه حل اختلافات
در تنظیم تمامی قرارداد ها توصیه آنی مشاور تعیین مرجع قانونی برای حل اختلافات می باشد دادگاه یا داوری یا میانجی گری که با توافق طرفین تعیین می شود.
برای آگاهی از مزیت های رسیدگی داوری می توانید با مشاوران و وکلای متخصص آنی مشاور مشورت کنید. فراموش نکنید که با یک انتخاب درست می توان هم زودتر به نتیجه رسید و دعوا را پایان داد و هم از پرداخت هزینه های دادرسی هنگفت جلوگیری کرد.
خاتمه قرارداد
قرارداد یا بر اساس شرایط فسخ قرارداد با تحقق شرط تمام می شود یا در قراردادهای مدت دار مدت آن تمام می شود و یا با توافق طرفین به پایان می رسد.
همچنین در پایان قرارداد ، طرفین باید به تعهدات پس از پایان همکاری هم عمل کنند مانند بازگرداندن تجهیزات شرکت ، پرداخت جریمه ها ، مالیات ها و ...
با اینکه این قراردادها از نظر نداشتن محدودیت مکانی و انعطاف پذیر بودن مورد قبول افراد قرار می گیرد اما چالشهای حقوقی بسیاری هم دارد. که در ادامه نوشتار در این باره نکاتی بیان می کنیم.
تعیین قانون حاکم
در مواردی که کارفرما و کارمند در کشورهای مختلف باشند با چالش قانون حاکم رو به رو می شوند پس باید مشخص شود که قوانین کدام کشور بر قرارداد حاکم است.
بیمه و مالیات
در قراردادهای کارمندی ، کارفرما مسئول پرداخت بیمه و مالیات است ، اما در قراردادهای پیمانکاری، فرد باید شخصاً آن را پرداخت نماید موقع تنظیم قرارداد باید این نکات روشن باشد.
اختلافات در نحوه کار و کنترل کارفرما
چون طرفین قرارداد در یک محیط کار نمیکنند پس کارفرما نمی تواند نظارت کامل بر کار داشته باشد پس نظارت بر عملکرد و ساعات کاری در دورکاری چالشبرانگیز است و باید بهطور شفاف در قرارداد مشخص شود.
توصیههای حقوقی برای تنظیم قراردادهای دورکاری
آنی مشاور پیشنهاد می کند در تنظیم قرارداد دورکاری به خاطر شرایط ویژه ای که دارد ، از زبانی شفاف استفاده کنید ، حقوق و تعهدات طرفین را دقیق مشخص کنید حتما با وکیل متخصص در تنظیم قراردادهای دورکاری مشورت کنید. به ویژه درباره مالکیت فکری و محرمانگی دادهها ، تعیین مرجع حقوقی برای رسیدگی به اختلافات احتمالی ، مالیات ، بیمه ، محرمانگی کار ، حقوق و مزایا با هم به توافق برسید.
نتیجهگیری
قراردادهای دورکاری با توجه به شرایط کارفرما و کارمند میتوانند بهصورت قرارداد کارمندی یا قرارداد پیمانکاری مستقل تنظیم شوند و به طور کلی شرایط ویژه ای دارند پس برای جلوگیری از بروز مشکلات حقوقی بهتر است در تنظیم آن دقت بیشتری داشته باشید به خاطر بسپارید که استفاده از یک قرارداد استاندارد و قانونی لازمه حفظ حقوق شماست. مشورت با مشاور حقوقی و وکیل قراردادها توصیه میشود.
شما عزیزان میتوانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.
همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم میباشد.
http://animoshaver.ir
صفحه اجتماعی
نظرات (0)
فرم نظر