برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

سه نکته مهم دعوای استرداد لاشه سفته

۲۳:۵۹ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 329

۳۱

مرداد

در صورتی که صادرکننده سفته در موعد مقرر بدهی خود را پرداخت کند اما دارنده لاشه سفته را برنگرداند در این صورت صادرکننده سفته می تواند دعوای استرداد لاشه سفته را مطرح کند

سفته سند تجاری است که صادرکننده به وسیله آن تعهد به پرداخت مبلغ معینی را در آینده تضمین می کند و در صورت عدم پرداخت سفته در سررسید، دارنده می‌تواند با ارائه دادخواست به دادگاه علیه صادرکننده اقدام قانونی انجام دهد.

در صورتی که صادرکننده سفته در موعد مقرر بدهی خود را پرداخت کند اما دارنده لاشه سفته را برنگرداند در این صورت صادرکننده سفته می تواند دعوای استرداد لاشه سفته را مطرح کند.

استرداد لاشه سفته به معنای بازگرداندن سفته‌ای است که بدهی یا تعهد مربوط به آن توسط صادرکننده پرداخت یا انجام شده و به همین دلیل اعتبار خود را از دست داده و دیگر قابل استفاده نیست پس باید به صادرکننده بازگردانده شود تا از سوءاستفاده احتمالی جلوگیری گردد.

 

وقتی که صادرکننده سفته، مبلغ مندرج در سفته را پرداخت کند یا به تعهد خود عمل نماید مسلما سفته‌ای که برای تضمین آن صادر شده بود باطل می شود و باید به او بازگردانده شود. اگر دارنده سفته از برگرداندن آن خودداری کند، صادرکننده این نگرانی را دارد که ممکن است دارنده سفته دوباره از آن به عنوان سند بدهکاری صادرکننده استفاده کند یا علیه او ادعایی مطرح نماید.

به همین دلیل، صادرکننده می‌تواند از طریق مراجع قضایی درخواست استرداد لاشه سفته را مطرح کند تا دارنده ملزم به بازگرداندن آن شود و خطرات ناشی از نگه‌داشتن سفته برطرف گردد.

 

سه نکته مهم درباره دعوای استرداد لاشه سفته

۱- ارائه دلیل پرداخت دین

صادرکننده سفته باید ثابت کند که دین خود (مبلغ سفته) را پرداخت کرده یا تعهد مربوطه را انجام داده است.

 

۲- اثبات باقی‌ ماندن لاشه سفته نزد دارنده

صادرکننده باید ثابت کند که سفته دست دارنده است و لاشه آن به او تحویل داده نشده است

 

۳- مرجع صالح به رسیدگی

صادر کننده باید دادخواست استرداد لاشه سفته را به همراه مدارک و مستندات مربوطه مانند رسید پرداخت، توافقنامه‌ها و ... را به دادگاه حقوقی محل اقامت دارنده سفته تقدیم نماید. پس از تقدیم دادخواست، دادگاه با بررسی مدارک و شنیدن دفاعیات طرفین وارد رسیدگی می‌شود. اگر دادگاه تشخیص دهد که صادرکننده دین خود را پرداخت کرده، دارنده سفته ملزم به بازگرداندن آن می شود و حکم به نفع صادرکننده سفته صادر خواهد شد.

 

نتیجه گیری

سفته معمولاً به عنوان تضمین پرداخت بدهی یا انجام تعهد در معاملات تجاری استفاده می‌شود و یک ابزار تضمین به حساب می آید. طرح این دعوا برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی از سفته و حفظ حقوق صادرکننده بسیار مهم است و در صورت اثبات دعوا ، دارنده موظف به بازگرداندن سفته می‌شود و در صورت عدم اجرای حکم توسط دارنده، صادرکننده می‌تواند از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام کند.

طرح دعوای استرداد لاشه سفته یک فرآیند قانونی پیچیده است و برای موفقیت در این دعوا  ارائه مستندات کافی و انتخاب راهکارهای قانونی مناسب اهمیت زیادی دارد

پس اگر می خواهید با آگاهی کامل از قوانین و راهکارهای قانونی وارد دعوا شوید توصیه می کنیم برای حفظ حقوق خود با مشاوران و وکلای متخصص سامانه آنی مشاور مشاوره داشته باشید.

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

 

 

 

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب