برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

تأثیر ورشکستگی شرکت بر سهامداران و مدیران

۰۰:۲۲ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 65

۲۰

اسفند

در صورتی که ورشکستگی شرکت ناشی از سوءمدیریت یا تقلب مدیران باشد مدیران ممکن است تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند

با اعلام ورشکستگی شرکت عملا سود سهام متوقف می شود توجه به این نکته مهم است که یک شرکت زمانی اعلام ورشکستگی می کند که دارایی آن صفر یا بسیار کم شده باشد که در نهایت سهام از بین می رود یا در طول فرآیند ورشکستگی ارزش سهام به کمترین مقدار ممکن می رسد.

 

سهامداران به عنوان تامین کننده سرمایه و مدیران به عنوان اداره کننده آن دو رکن اصلی در شرکت های سهامی هستند که مسلما ورشکستگی شرکت تاثیر مستقیم بر حقوق مالی جایگاه و اعتبار آنها خواهد داشت. لذا ورشکستگی شرکت می تواند اثراتی را بر این ارکان داشته باشد.

 

قاعده کلی این است که ورشکستگی شرکت سهامی باعث ورشکستگی سهامداران و مدیران نمی شود. البته عکس این قضیه هم صادق بوده اما در شرایط خاصی ممکن است این قاعده کلی نقض شود و یا در شرایطی ورشکستگی باعث ایجاد مسئولیت برای ارکان شرکت شود.

 

مهمترین اثر ورشکستگی شرکت اینست که سهامداران حقوق مدیریتی خود را از دست می دهند و حق اداره امور شرکت به کلی از آنها گرفته می شود و در اختیار مراجع قانونی (اداره امور ورشکستگی) قرار می گیرد.

 

با اینکه اصولا ورشکستی شرکت باعث ورشکستگی سهامداران و مدیران آن نمی‌شود اما در شرایط خاص ممکن است برای آنها مسئولیت هایی به همراه داشته باشد.

در این نوشتار نکات حقوقی مهمی در این باره بیان خواهیم کرد.

 

گفتیم که ورشکستگی یک شرکت تأثیرات عمده‌ای بر سهامداران و مدیران آن دارد. این تأثیرات می‌توانند مالی، حقوقی و حتی اعتباری باشند.

 

تأثیر ورشکستگی شرکت بر سهامداران

 

الف) زیان مالی:

ارزش سهام معمولاً به صفر یا نزدیک به صفر می‌رسد، دارایی‌های شرکت نیز ممکن است برای پرداخت بدهی‌ها فروخته شوند.

سهامداران عادی موقع تسویه حساب شرکت در اولویت آخر قرار دارند و در بیشتر موارد، سرمایه خود را از دست می‌دهند.

 

ب) کاهش نقدشوندگی:

پس از اعلام ورشکستگی، معاملات سهام در بورس ممکن است متوقف و فروش آن سخت شود.

 

ج) عدم دریافت سود تقسیمی:

در صورت ورشکستگی، سود تقسیمی به سهامداران پرداخت نمی‌شود.

تأثیر ورشکستگی شرکت بر مدیران

 

الف) از دست دادن موقعیت شغلی:

مدیران شرکت معمولاً برکنار می شوند و مدیران تسویه یا ناظران قضایی جایگزین آن‌ها می‌شوند.

 

ب) مسئولیت قانونی و حقوقی:

در صورتی که ورشکستگی ناشی از سوءمدیریت یا تقلب مدیران باشد، مدیران ممکن است تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.

 

در شرکت های سهامی مسئولیت شرکا محدود به میزان سهام آنها است اما در شرکت های تضامنی و نسبی ممکن است محکوم به پرداخت بدهی های شرکت شوند.

 

ممکن است مجبور به جبران خسارت یا توقیف اموال شخصی و حتی محکومیت به حبس شوند، به‌ویژه در مواردی که بدهی‌های شرکت ناشی از تصمیمات نادرست آن‌ها باشد.

 

ج) آسیب به اعتبار حرفه‌ای:

سابقه مدیریت در یک شرکت ورشکسته معمولا به اعتبار مدیران آسیب می زند و شانس آن‌ها را برای استخدام در شرکت‌های دیگر کاهش می دهد.

 

نتیجه‌گیری:

ورشکستگی یک شرکت معمولاً به زیان سهامداران و مدیران منجر خواهد شد در حالی که سهامداران عمدتاً سرمایه خود را از دست می‌دهند، مدیران با چالش‌های حقوقی و حرفه‌ای مواجه خواهند شد و آینده شغلی خود را از دست می دهند.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

 

 

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب