برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

چند نکته حقوقی درباره چگونگی وصول طلب

۲۱:۱۳ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 21

۲۶

آبان

اثبات طلب با سند رسمی خیلی آسان تر است اما اگر سند رسمی نداشته باشید با اسناد عادی مثل دست‌نوشته یا رسید هم می‌توان در دادگاه طرح دعوا کرد اما به شرطی که صحت آن قابل اثبات باشد

اشخاص در روابط مالی خود ممکن است بنا به دلایلی از دیگری طالبکار شوند مثلا در معاملاتی که انجام می دهند با عدم انجام تعهدات قراردادی مواجه شوند یا پولی به کسی قرض بدهند و او پول را پس ندهد.

این موضوع یکی از مسائل رایج در روابط مالی مردم است که در این نوشتار برای آگاهی بیشتر شما از راهکارهای قانونی وصول طلب چند نکته حقوقی درباره چگونگی وصول طلب را بیان می‌کنیم :

ارسال اظهارنامه رسمی

پیش از طرح دعوا بهتر است از طریق سامانه قضایی یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، اظهارنامه ای به بدهکار ارسال و درخواست پرداخت طلب در آن مطرح شود.

ارسال اظهارنامه به عنوان یک اخطار و اعلام برای وصول طلب محسوب می‌شود. و اگر بدهکار به اظهارنامه پاسخ دهد و مراتب پرداخت بدهی اش را فراهم کند دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه ، طرح دعوا ، پرداخت هزینه های دادرسی ، حق الوکاله و صرف زمان و... نخواهد بود.

 

طرح دعوا

اگر بدهکار اقدامی برای پرداخت بدهی خود نکند، طلبکار قانونا می تواند با ارائه دادخواست مطالبه طلب به دادگاه حقوقی ، درخواست وصول طلب خود را مطرح نماید. دادگاه نیز پس از بررسی اسناد و مدارک موجود ، حکم مقتضی صادر خواهد کرد.

 

در مواردی که منشا وصول طلب یک جرم باشد طلبکار می تواند با طرح دعوای کیفری علاوه بر درخواست مجازات شخص ، برای وصول طلب خود نیز اقدام نماید.

 

وجود شرط داوری در قرارداد

اگر در قراردادی که منشا وصول طلب است طرفین برای حل و فصل دعاوی ناشی از قرارداد به داوری توافق کرده باشند طرفین در صورت بروز هر نوع اختلافی باید به شرط داوری یا قرارداد داوری فی مابین عمل کنند پس با وجود قرارداد یا شرط داوری ، خواهان برای وصول طلب خود نمی‌تواند به دادگاه مراجعه کند.

 

 

اسناد و مدارک اثبات طلب

برای اثبات طلب ، اسناد و مدارکی مانند قرارداد ، چک ، سفته ، رسید پرداخت ، شاهد یا هر مستند کتبی دیگری که نشان‌دهنده طلب شما باشد لازم است. به عبارتی بدون سند و مدرک اساسا وصول طلب ممکن نیست.

 

اعتبار اسناد عادی: اثبات طلب با سند رسمی خیلی آسان تر است اما اگر سند رسمی نداشته باشید ، با اسناد عادی مثل دست‌نوشته یا رسید هم می‌توان در دادگاه طرح دعوا کرد اما به شرطی که صحت آن قابل اثبات باشد. و سایر دلایل هم به اثبات طلب کمک کند.

 

استفاده از اسناد تجاری چک و سفته

توجه داشته باشید که اگر طلب شما به صورت چک است هم می‌توانید دعوای کیفری چک بلامحل طرح کنید و هم دعوای حقوقی وصول چک را مطرح نمایید.

و اگر طلب شما با سفته تضمین شده باشد ، می‌توانید از طریق واخواست سفته برای وصول آن اقدام کنید.

 

درخواست صدور اجراییه

اگر سند اثبات طلب شما یک سند رسمی یا چک باشد می‌توانید از اداره اجرای ثبت یا دادگاه درخواست صدور اجراییه کنید، بدون اینکه نیازی به شکایت جداگانه باشد.

 

توقیف اموال بدهکار

پس از رسیدگی به دعوای وصول طلب ، در صورتی که حکم به نفع خواهان صادر شود و بدهکار (خوانده) همچنان بدهی را پرداخت نکند خواهان می تواند از دادگاه درخواست توقیف اموال او (مانند خودرو، حساب بانکی، ملک) را بنماید.

 

هرگاه ثابت شود که بدهکار عمدا از پرداخت بدهی خودداری کرده و یا اموال خود را پنهان کرده ، ممکن است با جرایمی مانند کلاهبرداری یا فرار از دین مواجه شود.

زمان‌ پیگیری دعوا

موضوع مهمی که در رسیدگی به دعاوی وجود دارد مرور زمان است برای مثال مهلت قانونی واخواست سفته ۱۰ روز از تاریخ سررسید آن است و یا بعد از طرح دعوای وصول طلب و صدور اجراییه ، شخص بدهکاری که توان مالی پرداخت ندارد برای حفظ حقوق قانونی خود باید ظرف مهلت قانونی درخواست اعسار خود را ثبت کند در غیر این صورت از بسیاری از حقوق قانونی محروم خواهد شد.

برای وصول طلب هم باید در موعد قانونی اقدام کرد. پس در هر شرایطی که هستید اگر با یک دعوای حقوقی درگیر شدید برای حفظ حقوق قانونی خود و آگاهی از قوانین مربوطه بهتر است با مشاور یا وکیل متخصص در این حوزه مشورت کنید.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

 

http://animoshaver.ir

 

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب