آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌مشاور تجربه خواهید کرد.

نکاتی درباره مسئولیت قانونی مدیر ساختمان در قبال حوادث ساختمان

۰۹:۴۱ - ۱۹ مهر ۱۴۰۰

  • 0
  • 0
  • 9534

۱۹

مهر

در این نوشتار به بررسی و بیان نکاتی درباره مسئولیت قانونی مدیر ساختمان در قبال حوادث ساختمان می پردازیم .بیمه کردن ساختمان یک تکلیف قانونی برای مدیر ساختمان می باشد و در صورت عدم اقدام به بیمه کردن ساختمان و بروز حادثه، مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده هستند.

در این نوشتار به بررسی و بیان نکاتی درباره مسئولیت قانونی مدیر ساختمان در قبال حوادث ساختمان می پردازیم .
 
با روند رو به رشد آپارتمان نشینی و افزایش ساخت و ساز مجتمع های مسکونی در کشور با مسائل و مشکلات جدیدی در میان ساکنان آپارتمانها مواجه شده‌ایم .مسلما در خانه هایی که یک مالک دارند مشکلات خاصی در ارتباط با امور مربوط به نگه داری و اداره ساختمان پیش نمی آید ولی با وجود مالکان و ساکنین فراوانی که در آپارتمان ها زندگی می کنند و با هم اختلاف فرهنگی و فکری دارند معمولا در ارتباط با مسائل مربوط به ساختمان به خصوص در قسمت های مشاعی ساختمان اختلافاتی ایجاد می شود.
برای هماهنگی برنامه ریزی و تصمیم گیری های لازم در ارتباط با ساختمان نیاز به یک فرد مدیر وجود دارد مدیری که به امور مربوط به ساختمان از قبیل امور اجرایی فنی مراقبتی و بهداشتی رسیدگی و در ارتباط با آنها تصمیمات مجمع عمومی مالکان را اجرا نماید.
قانونگذار نیز با تصویب قانون تملک آپارتمانها حقوق و تکالیفی برای ساکنان آپارتماننشین و مدیران ساختمان ها وضع نموده است.
 
 
 
۵ بیمه اجباری برای مدیر ساختمان
۱- بیمه آتش سوزی
۲- بیمه مسئولیت مدنی آسانسور
۳- بیمه حوادث داخل ساختمان
۴- بیمه حوادث مرتبط با سرایدار نگهبان کارگر
۵- بیمه سرایت آتش سوزی به مکانهای مجاور
 
بیمه کردن ساختمان یک تکلیف قانونی برای مدیر ساختمان می باشد و در صورت عدم اقدام به بیمه کردن ساختمان و بروز حادثه، مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده هستند.
(ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمانها)
 
لازم به ذکر است که مدیر ساختمان در قبال حوادث مزبور مسئولیت کیفری ندارد و تنها دارای مسئولیت مدنی می باشد بنابر این هر یک از ساکنان حق دارند به خاطر بروز حادثه و نبودن بیمه برای جبران خسارت از طریق مراجع دادگستری علیه مدیر ساختمان اقدام قانونی(طرح دعوی)نمایند.
 
 شرکتهای بیمه نیز با هدف حمایت از مدیران ساختمان و جبران خسارت ها در برنامه کاری خود بیمه نامه مسئولیت مدیر ساختمان را ارائه نموده اند.
موضوع بيمه نامه عبارت است از:
بيمه مسئوليت بيمه گذار در قبال ساكنين و اشخاص ثالث و مراجعين به ساختمان. بدين معنی كه چنانچه در نتيجه استفاده از : پاركينگ ساختمان ، ريزش نمای ساختمان در محوطه و اطراف آن ، ايجاد خسارت به ساختمانهای مجاور ناشی از آتشسوزی و تركيدگی لوله آب و نشت و ريزش چاه ، آسانسور ، استخر و سونا ، آتش سوزی مشاعات ، نظافتچی و سرايدار خساراتی وارد آيد ، بيمه گر پس از احراز مسئوليت بيمه گذار و در صورت لزوم طبق رأی مراجع قضایی نسبت به پرداخت خسارت اقدام می نمايد.
بنابراین چنانچه در نتیجه استفاده از آسانسور استخر سونا پارکینگ ساختمان آتش‌سوزی در مشاعات در به کارگیری نظافتچی و سرایدار سقوط اشیا در محیط ساختمان ایجاد خسارت به ساختمان های مجاور در اثر آتش سوزی ترکیدگی لوله آب نشت آب ریزش چاه و ... خسارتی وارد شود در صورت وجود بیمه شرکت بیمه پس از اثبات و احراز بروز حادثه مسئول جبران خسارت های وارده است.
 
 لازم به ذکر است که در اجرای برنامه هایی در جهت حفظ و اداره ساختمان، مدیر ساختمان تابع تصمیمات مجمع عمومی مالکین می باشد.
 
 
 
 تعمیر و نگهداری دوره ای آسانسور نیز یکی از وظایف مهم مدیران ساختمان هاست
در صورت نبودن بیمه و بروز حادثه در این مورد مدیر ساختمان در کنار سازنده آسانسور، مسئول تعمیر و نگهداری و استفاده کننده ای که به طور نا صحیح از آسانسور استفاده کرده دارای مسئولیت مدنی در خصوص جبران خسارت وارده می باشد.
 توصیه می‌شود مدیران ساختمان ها به خصوص در مجتمع های مسکونی بزرگ حتماً قبل از قبول مسئولیت مدیریت با یک مشاوره حقوقی متخصص در این امر مشورت نموده و از حقوق و تکالیف قانونی خود آگاهی کامل کسب نمایند بدیهی است که عدم اطلاع از قانون و وظایف قانونی موجب تحمیل ضرر و زیان مالی فراوانی برای مدیران ساختمان هاست.
 برای ارتباط با مشاوران حقوقی و وکلای متخصص در دعاوی مربوط به آپارتمان نشینی و یا درخواست داوری در مورد این دعاوی کافیست اپلیکیشن مشاوره حقوقی آنی مشاور را دانلود و نصب کنید.
 
 
 
 
 
جهت برقراری ارتباط با مشاوران ،کارشناسان و وکلای متخصص «آنی مشاور» و یا در صورت نیاز به برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی در خصوص قوانین و مقررات مربوط به این موضوع می توانید درخواست خود را برای دریافت مشاوره و خدمات حقوقی را از طریق دانلود و نصب اپلیکیشن آنی مشاور یا تماس با شماره های :
 
 ۰۲۱۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ و ۰۹۱۲۳۸۳۶۶۲۱ مطرح فرمایید.

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب