برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

نکات حقوقی کاربردی درباره صلح عمری

۱۹:۰۰ - ۰۸ شهریور ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 141

۰۸

شهریور

صلح عمری به عنوان یکی از نهادهای مهم حقوقی ابزاری مؤثر برای انتقال مالکیت ملک به دیگران با حفظ حق استفاده از آن برای مصالح است

صلح عمری یک عقد معین و از ابزارهای مهم حقوقیست که تحت مقررات قانون مدنی باید به‌صورت کتبی تنظیم شده و در دفترخانه اسناد رسمی ثبت شود.

معمولا این نوع صلح برای انتقال مالکیت یک ملک از یک شخص به شخصی دیگر کاربرد دارد اما یک شرط مهم دارد؛ به این شرط که مالک اولیه تا زمان مرگ خود می تواند از منافع ملک استفاده کند. پس در این مدت حق فروش ملک برای مالک جدید وجود ندارد در این نوشتار نکات حقوقی مهمی درباره صلح عمری بیان می کنیم تا از قواعد مربوط به آن آگاه شوید.

 

قرارداد صلح عمری دارای ارکانی است که وجود آن‌ها برای صحت و اعتبار قرارداد ضروریست طرفین صلح عمری ارکان اصلی این عقد هستند.

 ارکان صلح عمری

۱- مصالح (صلح‌کننده)

شخصی که مالکیت مال خود را به دیگری انتقال می‌دهد ولی همچنان حق انتفاع از آن مال را برای مدت زمان معینی (معمولاً تا پایان عمر خود) برای خود یا شخص ثالثی حفظ می کند مصالح نامیده می شود. مصالح ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد مهم اینست که اهلیت تصرف داشته باشد.

 

متصالح (صلح‌پذیرنده)

متصالح شخصی است که مصالح مالکیت مال را به او می دهد. پس از انعقاد قرارداد صلح ، مالک قانونی مال مصالح خواهد بود ولی تا وقتی که حق انتفاع مصالح برقرار است نمی‌تواند از آن استفاده کند یا آن را به دیگری انتقال دهد.

 

موضوع صلح

موضوع صلح مالی است که انتقال می یابد و در قالب صلح عمری به متصالح داده می شود. این مال ممکن است مال منقول یا غیرمنقول مانند زمین یا ساختمان باشد. موضوع صلح باید تعیین شود و قابل انتقال به غیر باشد.

 

حق انتفاع

 اصلی‌ترین ویژگی صلح عمری حق انتفاع آن است. مصالح می‌تواند حق استفاده از منافع مال را برای خود یا شخص ثالثی تا زمان مرگ خود یا تا مدت معینی محفوظ نگه دارد. حق انتفاع می‌تواند شامل سکونت در یک ملک، استفاده از منافع مالی یک ملک (مانند اجاره‌بها)، یا استفاده از زمین برای کشت باشد.

 

تنظیم سند رسمی برای صلح عمری

 مهم ترین رکن صلح عمری، تنظیم سند رسمی بین مصالح و مصالح در دفترخانه اسناد رسمی است. این سند باید به‌طور دقیق شرایط و مفاد صلح عمری را بیان کند و توسط هر دو طرف امضا ‌شود.پس تنظیم صلح عمری فقط در دفترخانه اسناد رسمی، قانونی است.

شرط اعتبار و صحت قرارداد صلح عمری هم مانند سایر قرارداد ها داشتن شرایط صحت معامله است.

پس قرارداد صلحی که با قصد و رضایت طرفین منعقد نشده یا طرفین آن اهلیت نداشته باشند یا موضوع صلح معین نباشد و یا جهت صلح نامشروع باشد باطل است.

با توجه به شرایط ویژه ای که در قرارداد صلح وجود دارد و قیود خاصی که برای حفظ حقوق طرفین در قرارداد صلح عمری باید رعایت شود توصیه می کنیم برای دریافت مشاوره حقوقی از مشاوران و وکلای مجرب و حرفه ای آنی مشاور بهره مند شوید. به عنوان مثال برای تعیین مدت زمان حق انتفاع، نحوه استفاده از مال و حقوق و مسئولیت‌های هر یک از طرفین باید با یک فرد حقوقی مشورت کنید.

 

با رعایت این ارکان ، قرارداد صلح عمری به‌عنوان یک قرارداد معتبر و قانونی قابل اجرا خواهد بود. این ارکان تضمین‌کننده حقوق طرفین در قرارداد بوده و از بروز اختلافات احتمالی جلوگیری می‌کنند.

 

مزیت صلح عمری

از مزایای صلح عمری می‌توان به انتقال مالکیت به‌صورت قطعی و در عین حال حفظ حق استفاده از مال برای مصالح اشاره کرد. این امر می‌تواند از بروز اختلافات میان وراث جلوگیری کرده و امنیت حقوقی مصالح را تأمین کند. این نوع صلح همچنین در مواردی که فردی می‌خواهد مالکیت ملک خود را به همسر ، فرزند ، موسسات خیریه یا افراد نیازمند انتقال دهد، اما می‌خواهد تا زمان مرگ خود از آن ملک استفاده کند، کاربرد دارد.

 

شرایط فسخ صلح عمری

وجود شرط فسخ در قرارداد ، توافق طرفین ، عدم انجام تعهدات ، فریب و تقلب ... از جمله مواردی هستند که به هر یک از طرفین حق فسخ می دهند در نتیجه  صلح عمری تحت شرایط خاص قابل فسخ است و این شرایط باید در قرارداد مشخص یا توسط قوانین مربوطه تعیین شود.

 

نتیجه‌گیری

صلح عمری به عنوان یکی از نهادهای مهم حقوقی ابزاری مؤثر برای انتقال مالکیت ملک به دیگران با حفظ حق استفاده از آن برای مصالح است. این نوع صلح، هم از لحاظ حقوقی و هم از لحاظ عملی، دارای مزایای فراوانی است که می‌تواند در حل و فصل بسیاری از مسائل حقوقی و خانوادگی مفید باشد. با این حال، برای تنظیم چنین صلحی، مشاوره با وکیل متخصص در سامانه آنی مشاور و تنظیم سند رسمی در دفترخانه اسناد رسمی ضروری است.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

 

http://animoshaver.ir

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب