۲۵
مهر
در صورتی که یکی از شروط مقرر در قرارداد بر خلاف قانون یا بخشنامههای بانکی باشد مشتری می تواند برای ابطال این شروط به دادگاه دادخواست ارائه نماید و درخواست بطلان و بی اثر کردن شروط را بنماید
دعوای فک رهن ،دعوای الزام به ارائه مفاصای وام، دعوای استرداد اسناد ضمانت و دعوای ابطال شروط قرارداد از جمله مهمترین دعاوی بانکی می باشند که وام گیرندگان و ضامن ها در صورت تخلف بانکها از قرارداد و قانون می توانند علیه بانکهای اعطا کننده وام طرح نمایند.
در راستای اجرای قوانین بانکی و پیشرفت و توسعه اقتصاد، فناوری و کسب و کارها در کشور بانک ها اقدام به اعطای وام های متعددی به مشتریان خود می نمایند. بانکها برای بازپرداخت وام های ارائه شده به مشتریان خود معمولاً ضمانت هایی مانند سند ملک ،ضامن دارای پروانه کسب یا فیش حقوقی دولتی، اسناد تجاری مانند چک و سفته و ... دریافت می کنند.
در میان بانک و وام گیرنده و ضامن قرارداد بانکی با شرایط خاصی به امضا رسیده و منعقد میشود. که در قراردادهای بانکی نیز مانند سایر قراردادهای منعقد شده میان مردم ،ممکن است هر یک از طرفین یعنی بانک وام گیرنده و ضامن به تعهدات قراردادی خود عمل نکنند و طرفین مجبور به طرح دعوا در دادگاه شوند. در این نوشتار به بررسی مهمترین انواع دعاوی بانکی که مشتریان می توانند علیه بانک ها طرح نمایند می پردازیم.
دعوای فک رهن
در مواردی که بانک در موقع اعطای وام سند ملکی را به عنوان ضمانت اخذ وام، دریافت نموده و به عبارتی سند ملک در رهن بانک قرار داده شده،در صورتی که مشتری به تمام تعهدات خود عمل کند و اقساط را به موقع پرداخت نماید و به عبارتی در حالت تسویه قرار بگیرد؛ ولی بانک به هر دلیل غیرقانونی از فک رهن خودداری کند، در این صورت وامگیرنده یا وثیقه گذار حق طرح دعوای فک رهن علیه بانک مزبور را خواهند داشت.
دعوای فک رهن علیه بانکی که به موقع سند رهنی را آزاد نکرده است در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع مال غیر منقول و با پرداخت هزینه دادرسی دعوای مالی صورت میگیرد همچنین فرد ذینفع می تواند اجرت المثل روزهای تاخیر در فک رهن را نیز از بانک مطالبه کند.
دعوای الزام به ارائه مفاصای وام
در مواقعی که در روند بازپرداخت ، وام گیرنده مدعی باشد که از طرف بانک در محاسبه وام و سود اشتباهی رخ داده و بانک حاضر به همکاری و ارائه اسناد و مدارک مربوطه به مشتری نباشد در این صورت وامگیرنده برای روشن شدن این امر راهی جز طرح دعوا حقوقی در دادگاه نخواهد داشت بررسی این امر به دستور دادگاه توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد شد.
دعوای استرداد اسناد ضمانت
بعد از تسویه حساب وام، بانکها ملزم به ارائه و پس دادن اسناد تضمینی به وام گیرنده می باشند در صورت عدم انجام تکلیف در این خصوص مشتری می تواند دعوایی با خواسته استرداد چک یا سفته که از بابت تضمین وام به بانک داده را طرح نماید.
یک نکته و سپس ادامه نوشتار
در بخش پرسش و پاسخ سامانه «آنیمشاور» صدها پرسش و پاسخ حقوقی کاربردی که مورد سوال شما عزیزان بوده و کارشناسان ما به آن پاسخ دادهاند را آوردهایم و چه بسا پاسخی برای پرسش خود در میان آنها پیدا کنید. امکان جستجو در بین پرسش و پاسخها را نیز دارید.
برای مراجعه به بخش پرسش و پاسخ روی پیوند زیر بزنید:
https://animoshaver.ir/question
دعوای ابطال شروط قراردادی
در موقع تنظیم قراردادهای بانکی طرفین قرارداد و به خصوص وام گیرندگان و ضامن ها باید به مفاد و شرایط مندرج در قرارداد دقت کنند و با آگاهی کامل قرارداد را امضا نمایند.
در صورتی که یکی از شروط مقرر در قرارداد بر خلاف قانون یا بخشنامههای بانکی باشد مشتری می تواند برای ابطال این شروط به دادگاه دادخواست ارائه نماید و درخواست بطلان و بی اثر کردن شروط را بنماید.
توصیه می کنیم نوشتار انواع ضمانتنامه های بانکی و کاربرد آنها را نیز مطالعه بفرمایید.
شما عزیزان میتوانید برای انجام وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره : 02188326049 و یا 09195663606 تماس حاصل فرمایید.
همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق لینک زیر برای شما فراهم میباشد.
صفحه اجتماعی
نظرات (0)
فرم نظر