برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

ابطال مزایده به لحاظ عدم رعایت مستثنیات دین

۲۲:۱۶ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 516

۱۰

خرداد

اجرای رای از مستثنیات دین اموال دادباخته ممنوع است

در این نوشتار به بیان نکات حقوقی مهمی در قالب پرسش و پاسخ حقوقی درباره اعتراض به مستثنیات دین بودن مال مورد مزایده و یا به عبارتی دیگر ، امکان ابطال مزایده به لحاظ عدم رعایت مستثنیات دین می پردازیم.

 

اصولاً رعایت مقررات مربوط به مستثنیات دین توسط دادورز اجرای احکام یک تکلیف قانونی است و لزومی برای اعتراض و شکایت دادباخته ندارد. مستثنیات دین دادباخته (محکوم‌علیه) به موجب بند الف ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، ممنوع‌ برای توقیف و ممنوع برای فروش است.

 

اگر در زمان توقیف و مزایده ، دادباخته (محکوم علیه) ادعایی مبنی بر مستثنیات دین بودن مال مورد توقیف مطرح نکند و دادورز و قاضی اجراکننده حکم نیز مستثنیات دین بودن مال را احراز نکند، درخواست ابطال مزایده و عملیات اجرایی به دلیل مذکور پذیرفته نمی شود.

 

بنابراین دادباخته اگر اعتراضی نسبت به توقیف اموال دارد باید در مهلت قانونی بعد از توقیف مال تا زمان اجرای مزایده ، اعتراض خود را مبنی بر مستثنیات دین بودن مال توقیفی طرح نماید.

 

اینجاست که مشاوره با یک وکیل متخصص دعاوی به محض اینکه از توقیف اموال خود باخبر شدید ، ضرورت پیدا می کند با همراهی یک مشاور حقوقی یا وکیل متخصص در گروه حقوقی آنی مشاور هم بصورت حضوری و هم غیر حضوری و آنلاین، می توانید با آگاهی از حقوق و تکالیف قانونی خود ، راهکارهای حقوقی حل مشکلاتتان را در سریعترین زمان ممکن پیدا کنید.

پرسش و پاسخ حقوقی قضات در نشست قضایی درباره موضوع این نوشتار:

 

آیا طرح دعوای ابطال مزایده به لحاظ عدم رعایت مستثنیات دین قابلیت رسیدگی دارد؟

بر اساس ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی:

شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز (مأمور اجرا) ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز (مأمور اجرا) در آن جا مأموریت دارد داده می‌شود دادگاه در وقت فوق‌العاده به موضوع شکایت رسیدگی و در صورتی که شکایت را وارد و مؤثر دانست اقدامی را که برخلاف مقررات شده‌است ابطال و دستور مقتضی صادر خواهد نمود.

 

در نتیجه ذی نفع بر اساس ماده ۱۴۲ قانون مذکور در صورتی که معترض به مزایده باشد، باید ظرف مهلت یک هفته از تاریخ وقوع مزایده اعتراض خود را تقدیم دادگاه مجری حکم نماید، که ممکن است در قالب تقدیم دادخواست باشد؛ در هر حال این دعوا در چارچوب ماده ۱۴۲ در دادگاه مجری حکم ( صادر کننده اجرائیه ) قابلیت استماع و رسیدگی دارد.

 

با توجه به کلیت حکم این ماده به نظر می رسد که قانون گذار مهلت یک هفته ای برای اعتراض به مزایده را حتی در صورت مستثنیات دین بودن مال مزایده نیز به دادباخته داده است.

 

شما عزیزان می‌توانید برای انجام وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ،تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 تماس حاصل فرمایید. همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق لینک زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب