برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

شرط تحقق خیانت در امانت

۱۵:۲۶ - ۳۰ آذر ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 196

۳۰

آذر

وقتی کسی مالی را به امانت به دیگری می سپارد و برای طرفین محرز می شود که با شرط استرداد (شرط برگرداندن) آن مال سپرده شده یعنی قرار است مال را پس بدهد پس آن مال نزد او امانت است

جرم خیانت در امانت

زمانی که شخصی مال خود را به کسی سپرده باشد و او از بازگرداندن آن خودداری کند و یا آن را برای چیزی غیر از آنچه که صاحب مال تعیین کرده استفاده کند، خیانت در امانت محقق می‌شود.

 

یکی از شرایط تحقق جرم خیانت در امانت اینست که زمانی که مال با سند و مدرک به دیگری سپرده می‌شود، همان زمان شرط استرداد و یا به مصرف معین رسانیدن آن وجود داشته باشد. یعنی در واقع مال به شرط استرداد یا به مصرف معین رسانیدن سپرده شده باشد، در این صورت وقتی طرف مقابل مال امانی را پس نداد با دلیل و مدرک می توان به اتهام خیانت در امانت از او شکایت کرد.

به طور کلی برای تحقق خیانت در امانت ، ماهیت سپردن باید ، امانت باشد یعنی در موقع سپردن مالی به دیگری باید برای او محرز شده باشد که مالی که به او سپرده می شود به منظور امانت است و نمی تواند هر شکلی که می خواهد از آن استفاده کند یا آن را تلف کند یا آن را تصاحب نماید.

 

در نتیجه باید موقع سپرده مال مورد امانت به دیگری ، مالک ، قصد و نیت خود از سپردن مال به امین را با سند و مدرک مشخص کنید.

 

مثلا شخصی خودروی خود را برای رفتن به سفر به دوستش امانت می دهد ، (عقد عاریه) و یا شخصی خودروی خود را به دوستش می سپارد تا از آن نگهداری کند و می گوید که بعد از سه روز برای بردنش برمیگردد (عقد ودیعه). و یا شخصی مقداری پول را به کسی می سپارد تا صرف امور خیریه کند (عقد وکالت).

 

شرط تحقق خیانت در امانت

در تمام مواردی که بیان شد برای اثبات خیانت در امانت احراز دو شرط لازم است :

۱-شرط بازگرداندن

۲-شرط مصرف در مورد معین

 

البته جرم خیانت در امانت مصادیق دیگری هم دارد که در سایر نوشتارهای آنی مشاور به آنها اشاره شده است.

 

در هر حال وقتی کسی مالی را به امانت به دیگری می سپارد و برای طرفین محرز می شود که با شرط استرداد (شرط برگرداندن) آن مال سپرده شده ، یعنی قرار است مال را پس بدهد ، آن مال نزد او امانت است.

 

مورد دیگر در صورتی است که مالک مالش را برای استفاده خاصی به دیگر سپرده ، آن شخص تنها مجاز است در محدوده تعیین شده ، از آن استفاده کند و اگر از حدود آن خارج شود و استفاده دیگری نماید مرتکب خیانت در امانت شده است.

برای جلوگیری از بروز سوءتفاهم ها و برداشت های مختلف از رفتار یکدیگر ، توجه کنید موقعی که مال خود را به کسی می سپارید قصد و نیت خود را به طور صریح و با مدرک به دیگری اعلام کنید موقع تحویل مال در صورت امکان حتما یک رسید از امین بگیرید یا تحویل را در حضور چند نفر شاهد انجام دهید یا تحویل مال را در توافقنامه یا قرارداد یا صورتجلسه مکتوب کنید.

در این صورت اگر امین در موعد مقرر مال را پس ندهد و یا خارج از حدود تعیین شده ، از مال استفاده کرده باشد به راحتی می توان شکایت خیانت در امانت را علیه او مطرح کرد.

 

در غیر این صورت ممکن است کسی که مال را به او سپرده اید موقع پس گرفتن ، آن را به شما پس ندهد  و یا خارج از اختیاری که داشته عمل کند و مشکلاتی برایتان ایجاد نماید.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

http://animoshaver.ir

 

 

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب