برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

چند نکته حقوقی درباره راه‌اندازی تارنما یا سایتهای اینترنتی

۲۱:۱۷ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 286

۲۶

آبان

 تارنماها یک بستر دیجیتالی هستند که به اشخاص صاحبان کسب‌وکار و سازمان‌ها این امکان را می‌دهند تا محتوای خود را به صورت آنلاین به کاربران ارائه دهند

آیین نامه ساماندهی فعالیت پایگاههای اطلاع رسانی (سایتهای) اینترنتی ایرانی

به منظور نظم دادن به امور و فعالیتهای اطلاع‌ رسانی و توسعه خدمات دسترسی به اینترنت در کشور ، با هدف ساماندهی فعالیت پایگاههای اطلاع‌ رسانی اینترنتی ایرانی در کشور و با مدنظر قراردادن :

الف ـ حق دسترسی آزاد و سالم مردم به اطلاعات و دانش

ب ـ حمایت از پایگاههای اطلاع‌رسانی قانونی

پ ـ رعایت حقوق اجتماعی و صیانت از ارزشهای اسلامی ، ملی ، فرهنگی و اجتماعی کشور

ت ـ مسئولیت مدنی و حقوقی و کیفری افراد در قبال فعالیتهای خود.

 

آیین‌نامه ساماندهی فعالیت پایگاههای اطلاع‌ رسانی (سایتهای) اینترنتی ایرانی به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی ، توسط هیئت وزیران در سال ۱۳۸۵ به تصویب رسید.

تعریف تارنما

تارنما (وب‌سایت) مجموعه ای از صفحات وب است که روی یک سرور قرار دارند و از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند. تارنماها با استفاده از یک آدرس منحصر به فرد (URL یا دامنه) قابل شناسایی‌ بوده و شامل اطلاعات ، خدمات  یا امکاناتی برای تعامل با کاربران هستند.

 

ویژگی‌های تارنما

۱- محتوا

تارنماها شامل محتوایی از متن ، تصویر ، ویدئو  یا فایل‌های دیگر هستند که برای اطلاع‌رسانی ، آموزش ، تبلیغات یا ارائه خدمات به کاربران استفاده می‌شوند.

 

۲- دامنه (Domain)

آدرسی که کاربران برای دسترسی به تارنما وارد می‌کنند دامنه نامیده می شود.

(مانند www.animoshaver.ir )

 

۳- سرور

فضایی که اطلاعات و فایل‌های تارنما روی آن ذخیره شده و از طریق اینترنت به کاربران ارائه می‌شود سرور نامیده می شود.

 

۴- زبان‌ برنامه‌نویسی و فناوری‌ها

تارنماها زبان برنامه‌نویسی مخصوصی دارند و معمولا با استفاده از زبان‌هایی مانند HTML، CSS، JavaScript و در صورت نیاز ، زبان‌های سمت سرور مانند PHP یا Python طراحی و ساخته می‌شوند.

 

۵- هدف تارنماها

مهمترین هدف تارنماها ارائه اطلاعات به کاربران ، فروش محصولات (کسب و کار اینترنتی) ، تعامل با کاربران (شبکه‌های اجتماعی) یا آموزش (تارنماهای آموزشی) است.

 

به طور کلی تارنماها یک بستر دیجیتالی هستند که به اشخاص ، صاحبان کسب‌وکار و سازمان‌ها این امکان را می‌دهند تا محتوای خود را به صورت آنلاین به کاربران ارائه دهند.

 

راه‌اندازی تارنما یا سایت اینترنتی ، مستلزم آگاهی از قوانین و مقررات مرتبط با فضای مجازی است پس قبل از هر اقدامی در این خصوص بهتر است با یک شخص حقوقی متخصص مشاوره کنید آنی مشاور به عنوان نخستین سامانه مشاورههای آنلاین کسبو کار در ایران می تواند بهترین انتخاب باشد.

در ادامه نوشتار به چند نکته حقوقی درباره راه‌اندازی تارنما و سایتهای اینترنتی اشاره می‌کنیم :

 

۱- ثبت دامنه

برای انتخاب دامنه‌ دقت کنید که علامت تجاری مورد نظر توسط شخص یا شرکت دیگری ثبت نشده باشد.

دامنه باید منحصر به فرد باشد و ثبت دامنه باید به نام مالک واقعی (شخص حقیقی یا حقوقی) انجام شود.

 

۲-مجوزهای لازم

برای ارائه خدماتی مانند فروش کالا ، آموزش ، خدمات مالی و... ممکن است لازم باشد مجوز خاصی از نهادهای مربوطه مانند وزارت ارشاد ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت یا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دریافت کنید.

 

مثلا اگر محتوا در زمینه فرهنگی و خبری است دریافت مجوز از سامانه جامع رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ضروری می باشد.

 

۳- قوانین کپی‌رایت

استفاده از محتوای دیگران مانند متن، تصاویر، موسیقی، ویدئو بدون اجازه ، ممکن است شما را در معرض شکایت نقض کپی‌رایت قرار دهد.

 

پس در تولید محتوا باید دقت کنید که محتوا توسط دارنده تارنما تولید شده باشد و یا از محتوای دارای مجوز و با ذکر نام دارنده استفاده کنید.

 

۴- حریم خصوصی کاربران (Privacy Policy)

حفظ حریم خصوصی اشخاص در هر موقعیتی ضروری است پس جمع‌آوری اطلاعات شخصی کاربران در تارنما (مانند ایمیل، شماره تلفن، آدرس) باید با رضایت کاربران باشد.

 

۵- مسئولیت محتوا

مسئولیت محتوایی که در سایت منتشر می‌کنید با شماست پس توجه کنید محتوای غیرقانونی مانند توهین، افترا، محتوای مضر یا مجرمانه می‌تواند مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد

کاربران هم در صورت ارسال محتوا مثلا ارسال نظر خود ، باید بر اساس قوانین و اخلاق و نظم عمومی نظر خود را ثبت کنند.

 

۶- قوانین تجارت الکترونیک

در تارنماهایی که در بخش فروش کالا یا خدمات فعالیت دارند باید بر اساس قوانین مربوط به تجارت الکترونیکی ایران عمل کنند از جمله باید درباره کالا یا خدمات  ارائه شده و شرایط خرید اطلاعات دقیقی ارائه دهند و حقوق مصرف‌کننده را کامل رعایت نمایند.

 

توجه داشته باشید که برای جلب اعتماد مشتریان خود ، دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)  توصیه می‌شود.

 

۷- امنیت سایت

برای محافظت از داده‌های کاربران و اطلاعات خود باید از پروتکل‌های امنیتی استفاده کنید. نقض امنیتی می‌تواند مشکلات حقوقی و مسئولیت قانونی برای شما ایجاد کند.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

 

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب