برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

نکات حقوقی طرح دعوا توسط مدیرعامل شرکت

۱۹:۱۹ - ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 185

۱۳

شهریور

اختیارات مدیرعامل به عنوان نماینده شرکت بر اساس قوانین موجود و اساسنامه شرکت مشخص می شود اقدام به طرح دعوا و دفاع از دعاوی اقامه شده علیه شرکت و انجام سایر امور حقوقی شرکت بر عهده مدیر عامل می باشد

مدیرعامل به عنوان نماینده قانونی شرکت، برای پیگیری دعاوی شرکت دارای اختیارات ، مسئولیت ها و محدودیت هایی است که در این نوشتار به بیان نکات حقوقی مهمی درباره این موضوعات می پردازیم.

 

اختیارات قانونی مدیرعامل در طرح دعوا

اختیارات مدیرعامل به عنوان نماینده شرکت بر اساس قوانین موجود و اساسنامه شرکت مشخص می شود اقدام به طرح دعوا، دفاع از دعاوی اقامه شده علیه شرکت و انجام سایر امور حقوقی شرکت بر عهده مدیر عامل می باشد. البته این اختیارات علاوه بر اساسنامه شرکت در مصوبات هیات مدیره نیز ممکن است تعیین شوند.

یکی از وظایف قانونی مدیر عامل پیگیری دعاوی علیه شرکت است مدیرعامل موظف است با رعایت قوانین و مقررات (اخذ مصوبه هیات مدیره، اساسنامه) از حقوق شرکت دفاع کند و اقدامات لازم را برای حفظ منافع شرکت انجام دهد.

یکی دیگر از اختیارات قانونی مدیرعامل حق مصالحه و سازش است که با رعایت اساسنامه و با موافقت هیات مدیره یا مجمع عمومی، می تواند اقدام به مصالحه یا سازش در دعاوی شرکت نماید. توجه داشته باشید که این تصمیمات باید به نفع شرکت و در چارچوب قانونی باشد. همچنین پیش از اقامه دعوا یا دفاع از آن ، مدیرعامل می‌تواند با طرف دعوا مذاکره کند و دعوا را به صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل نماید.

محدودیت‌های مدیرعامل در طرح دعوا

اختیارات مدیرعامل در شرکت همیشه به صورت جامع و همه جانبه نیست و ممکن است با توجه به نوع شرکت (تضامنی سهامی، مسئولیت محدود و ...) در اساسنامه و یا با تصمیم هیات مدیره محدود شود. در بعضی امور و تصمیمات مهم نیز ، برای طرح دعوا، مدیرعامل باید از هیات مدیره یا مجمع عمومی اجازه خاص بگیرد.

به عبارتی دیگر اقدام مدیرعامل در طرح دعوا به عنوان مسئول اجرایی شرکت از اختیارات قانونی اوست و نیازی به تصریح در اساسنامه ندارد اما ممکن است در اساسنامه محدود شده باشد.

 

صلاحیت طرح دعاوی شرکت

صلاحیت طرح دعاوی شرکت با مدیر عامل است. شرکت‌های تجاری شخصیت حقوقی مستقل از شرکای خود دارند پس شخصیت حقوقی شرکت مستقل بوده و مسلما باید یک نماینده برای انجام امور خود داشته باشد. مدیرعامل به عنوان نماینده قانونی شرکت در اساسنامه تعیین می شود و بر اساس آن صلاحیت قانونی برای طرح دعوا را دارد. اگر مدیرعامل بدون داشتن صلاحیت قانونی اقدام به طرح دعوا کند، ممکن است دعوا از سوی دادگاه رد شود.

 

نکته: مدیرعامل می‌تواند یا به نمایندگی از شرکت در جلسات دادگاه شرکت کند یا وکیلی را برای این منظور تعیین کند.پس حضور مدیرعامل یا نماینده قانونی او در جلسات دادگاه لازم است.

نکته: مدیرعامل موظف است در صورت طرح دعوا علیه شرکت، با رعایت قوانین و مقررات، از حقوق شرکت دفاع کند و اقدامات لازم را برای حفظ منافع شرکت انجام دهد.

مسئولیت های مدیرعامل در طرح دعوا

با اینکه مدیر عامل جایگاه اجرایی مهمی در شرکت دارد اما اگر در انجام وظایف خود کوتاهی کند یا خارج از حدود اختیارات قانونی خود عمل کند، ممکن است مسئولیت مدنی در قبال شرکت یا اشخاص ثالث متوجه او شود حتی در صورتی که مدیرعامل مرتکب جرایمی مثل جعل، کلاهبرداری یا خیانت در امانت شود، علاوه بر مسئولیت مدنی، ممکن است مسئولیت کیفری نیز متوجه او باشد.

 

مدیرعاملان شرکت‌ها باید از تمامی قوانین و مقررات مربوط به طرح دعوا و دفاع از حقوق شرکت آگاهی کافی داشته باشند. مسلما مشاوره با مشاور حقوقی متخصص در حقوق شرکت‌ها به مدیرعامل در تصمیم‌گیری‌های حقوقی و طرح دعوا کمک فراوانی خواهد کرد.

 

لازم به ذکر است اگر دعوایی به طرفیت شرکت طرح شود که دلیل آن سوء مدیریت یا تخلفات مدیریتی مدیرعامل باشد، مدیرعامل به عنوان نماینده قانونی شرکت حق دفاع یا طرح دعوا نخواهد داشت. در چنین مواقعی مجمع عمومی یا هیات مدیره شرکت باید با به تخلفات مدیریتی رسیدگی کنند.

 

به دلیل پیچیدگی و اهمیت موضوع، توصیه می کنیم تمامی اعضای شرکت در خصوص تصمیمات مهم مربوط به امور شرکت از وکلا یا مشاوران حقوقی مجرب آنی مشاور مشاوره دریافت کنند تا از تمام نکات حقوقی کاربردی مربوط به حقوق شرکتها آگاه باشند.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب