برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

سه نکته کاربردی درباره دعوای رفع مزاحمت

۲۳:۴۸ - ۲۹ تیر ۱۴۰۳

  • 0
  • 0
  • 276

۲۹

تیر

دعوای مزاحمت، عبارت است از ‌دعوایی که به‌موجب آن، متصرف مال غیر منقول، درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می‌ نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است، بدون این که‌ مال را از تصرف متصرف، خارج کرده باشد

در این نوشتار به بررسی و بیان نکات حقوقی کاربردی و مهمی درباره دعوای رفع مزاحمت از حق می پردازیم.

 

بر اساس ماده ۱۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی "دعوای مزاحمت، عبارت است از ‌دعوایی که به‌موجب آن، متصرف مال غیر منقول، درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می‌ نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است، بدون این که‌ مال را از تصرف متصرف، خارج کرده باشد."

 

ارکان دعوای رفع مزاحمت

از جمله شرایط شکلی دعوای رفع مزاحمت به عنوان یکی از دعاوی تصرف ، وجود سبق تصرف خواهان (مدعی) و لحوق تصرف خوانده (مدعی علیه) است و فقدان آن ها مستلزم صدور قرار رد دعواست نه حکم به بطلان آن. بعلاوه اثبات تصرف بدون رضایت خواهان نیز یکی دیگر از شرایط طرح دعوای مزاحمت می باشد.

 

مراحل طرح دعوای رفع مزاحمت از حق

برای طرح دعوای حقوقی رفع مزاحمت ، باید دادخواستی مبنی بر الزام خوانده به رفع مزاحمت از حق نسبت به تصرفات قانونی خواهان تقدیم دادگاه حقوقی کرد و برای طرح دعوای کیفری رفع مزاحمت ، باید شکوائیه ای مبنی بر الزام مشتکی عنه به رفع مزاحمت از حق نسبت به تصرفات قانونی شاکی تقدیم دادگاه کیفری کرد.

برای اثبات دعوای مزاحمت نیز ارائه ادله اثبات دعوا از جمله شهادت شهود و تحقیق محلی و معاینه محلی و کارشناسی لازم است.

 

انواع دعاوی مزاحمت ملکی

۱-مزاحمت ملکی حقوقی

در صورتی که مزاحمت ملکی بدون سوء نیت ، بدون عمد ، قصد و برنامه قبلی باشد دعوای مزاحمت ملکی حقوقی قابل طرح است و دادگاه محل وقوع ملک صلاحیت رسیدگی دارد.

 

۲-مزاحمت ملکی کیفری

در صورتی که مزاحمت ملکی با سوء نیت ، عمدی ، با قصد و برنامه قبلی باشد به آن مزاحمت ملکی کیفری گفته می شود و در دادگاه کیفری دو محل وقوع ملک قابل رسیدگی است.(محل وقوع جرم)

 

یک نکته و ادامه نوشتار:

در بخش پرسش و پاسخ سامانه «آنی‌مشاور» صدها پرسش و پاسخ حقوقی کاربردی که مورد سوال شما عزیزان بوده و کارشناسان ما به آن پاسخ داده‌اند را آورده‌ایم و‌ چه بسا پاسخی برای پرسش خود در میان آنها پیدا کنیدامکان جستجو در بین پرسش و پاسخ‌ها را نیز دارید.

برای مراجعه به بخش پرسش و پاسخ روی پیوند زیر بزنید:

 

https://animoshaver.ir/questio

 

سه نکته کاربردی درباره دعوای رفع مزاحمت

۱- مزاحمت باید در زمان حال باشد پس صاحب حق نمی تواند نسبت به مزاحمتی که در گذشته اتفاق افتاده و در حال حاضر رفع شده طرح دعوا کند.

 

۲- در دعوای مزاحمت ، عدوانی بودن عمل مزاحم شرط است دادگاه در دعوای مزاحمت در صورتی به نفع خواهان رای می دهد که خواهان بتواند عدوانی بودن عمل مزاحم را ثابت نماید.

 

۳- برای طرح دعوای مزاحمت از حق، مالکیت خواهان دعوا شرط نیست در نتیجه دعوای مزاحمت لزوما نباید توسط صاحب ملک طرح شود و اگر خواهان سابقه تصرف در ملک داشته باشد ، برای طرح دعوا کافی می باشد.

 

به منظور تسهیل اقدامات حقوقی و جلوگیری از تضییع حقوق خود ، بهره مندی از خدمات یک وکیل متخصص و داشتن یک مشاوره حقوقی تخصصی لازم و ضروری است بر همین اساس مشاوران و کارشناسان و وکلای حرفه ای و مجرب سامانه آنی مشاور آماده ارائه خدمات حقوقی در تمامی حوزه ها و موضوعات حقوقی می باشند.

 

توصیه می کنیم نوشتار تصرف عدوانی را هم مطالعه بفرمایید.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب